Blomstrende samarbeidsavtale signert

- I to år har opprinnelsesmerket Nyt Norge vært mulig å bruke for norske gartnerier, og det har vært en stor suksess. Forbrukerne setter pris på å lett finne feiende, frodige og flotte norskproduserte planter enten det er i blomsterbutikker, matbutikker, kiosker eller hagesentre. Med 600 blomster og planter har denne kategorien på kort tid klart å bli den tredje største kategorien vi har i Nyt Norge. Det vitner om at forbrukeren gjerne vil kjøpe norsk når de kan og dermed støtte norske arbeidsplasser, sier Nina Sundqvist, adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat.
- Samarbeidet med Stiftelsen Norsk Mat er av stor verdi for norske gartnere – både de som produserer mat, og de som produserer planter til pryd og glede. KSL som kvalitetssystem er et flott verktøy for å få en oversikt over de regler våre produsenter er underlagt, og det å ha et godt og transparent kvalitetssystem på norsk er en stor fordel for alle grøntprodusenter. Norsk planteproduksjon holder høy kvalitet og vi har all grunn til å være stolte poengterer generalsekretæren i Gartnerforbundet, Katrine Røed Meberg.
350 gartnerier er medlem i Gartnerforbundet – et antall som rommer fra de aller største gartneriene i Norge til de ganske små med få ansatte. Grøntnæringen omsetter for omtrent 20 % av jordbrukets totalomsetning i Norge. Av 5000 Nyt Norge-produkter utgjør 600 blomster og planter pr 1.okt 2022. Forbrukerkjennskapen til Nyt Norge er 94 %.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom