Lunar

Bankutfordrer frir til småbedrifter over hele landet

Del
Norge har fått en ny bedriftsbank. Utfordreren Lunar lanserer sin heldigitale bank for de minste bedriftene. – Det registreres opp mot ti tusen enkeltpersonforetak hvert kvartal og mange av dem savner enklere og tilpassede banktjenester. Akkurat det skal vi tilby, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne

Lunar Business har hatt stor suksess i Danmark der halvparten av alle nyetableringer søker om konto i Lunar. Det spesielle med tjenesten er at den er utviklet og skreddersydd for mikrobedrifter og oppstartere. For disse er terskelen for å komme i gang med banktjenester gjort så lav som mulig.I første omgang vil tjenesten inneholde basisprodukter som enkeltpersonforetak trenger, som konto, kort og regningsbetaling. Lunar Business gir også tilgang til en checkout-løsning, som gjør det mulig for bedriftene å ta betalt på nett og samle bank og betaling ett sted i en egen nettportal. Denne kombinasjonen vil Lunar være alene om i det norske markedet.

- I Norge er det forholdsvis enkelt å starte egen virksomhet, men det er mye man skal sette seg inn i, og vi vil senke terskelen med å gjøre bank og betaling enklere for de aller minste bedriftene. Vi vet at administrative oppgaver oppleves som en av de største utfordringene til oppstartere, sier Schjetne.

En enklere prismodell og forenklet nettbetaling
Bedrifter i oppstartsfasen er helt avhengig av forutsigbare og lave kostnader. Når enkelte tilbydere av bedriftsbank opererer med over 200 priselementer, blir det unødvendig komplekst og uforutsigbart. Derfor har Lunar kun en månedspris i form av et månedsabonnement som dekker det meste og gjør det enklere å ha kontroll på kostnadene.

I 2021 ble også nettbetalingsselskapet Paylike en integrert del av Lunar. Noe som har gjort det mulig for Lunar å kombinere bank og betaling ved å inkludere en checkout-løsning for nettbutikker i nettportalen til Lunar Business. Med det blir det enklere for småbedrifter å kickstarte salget på nett. Med bank og betaling i en og samme løsning, slipper de å forholde seg til flere leverandører.

- Det blir svært attraktivt for virksomheter som ønsker å komme raskt i gang med å selge varer og tjenester på nett, og kun forholde seg til én aktør på bank og betaling. Tilgang til en nettbetalingsløsning gjennom bedriftsbanken betyr at de kan samle salg, konto og betaling ett sted, sier Schjetne.

Skal tjene på volum
Bare i andre kvartal ble det registrert over 9000 nye enkeltpersonforetak i Norge. Selv om ikke alle av de nærmere 220.000 enkeltpersonforetakene i Norge er aktive, er markedet både stort og mottakelig for nye banker. I undersøkelser Lunar selv har gjennomført oppgir hele 37 prosent av mikrobedriftene at de er villige til å bytte bank. 48 prosent er åpne for å prøve en heldigital bank.

- Oppstartsbedrifter er jo forbundet med risiko da ikke alle nødvendigvis blir lønnsomme, og det er åpenbart at dette ikke har vært et prioritert segment hos mange banker. Vår suksessformel er å sikre lønnsomhet gjennom volum, og følgelig blir mikrobedriftene førsteprioritet hos oss. Det håper vi bidrar positivt til at det spirer og gror enda mer i oppstarts-Norge, sier Schjetne

Tilpasses norske forhold
Lunar har nettopp koblet seg på norsk infrastruktur for avregning og oppgjør mot NICS (Norwegian interbank clearing system). Noe som blant annet betyr at alle nye bedriftskunder får norsk konto. Med det kan bedriftene utføre innenlands konto-til-konto-betalinger med fem daglige oppgjør og betale fakturaer med KID.

I første omgang lanseres kundeprogrammet “Solo”. Dette inneholder: 

 • Prisvinnende bank-app og nettportal
 • Norsk konto
 • Visa debetkort (fysisk og virtuelt)
 • Apple Pay & Google Pay
 • 2,5 prosent rente på innskudd opp til 1 million NOK
 • Global reiseforsikring
 • Innenlands kontooverføringer og regningsbetaling med KID
 • Fileksport og kontoutskrift
 • Tilgang til checkout-løsning for nettbutikker
 • Lagre dokumenter og kvitteringer rett i appen
 • Support på telefon, chat eller e-post
 • Rabatter og fordeler fra utvalgte partnere
 • Håndtering av abonnementer
 • Cyber-forsikring

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne
Last ned bilde

Lenker

Om Lunar

Lunar
Lunar
Rusløkkveien 26
0251 Oslo

23 96 90 00https://lunar.app/no/

Lunar er et fintech-selskap som lar både forbrukere og bedrifter håndtere alt som har med penger å gjøre på ett sted. Plattformen til Lunar håndterer mer enn 500.000 kunder som sparer, bruker og investerer pengene sine. Lunar startet opp i Århus i 2015, og er i dag til stede i både Danmark, Sverige og Norge med over 600 ansatte. I 2019 fikk Lunar europeisk banklisens og er en av Europas raskest voksende utfordrerbanker. Over 70.000 kunder i Norge benytter seg av tjenestene til Lunar, og selskapet er lokalt til stede med kontor i Oslo. 

Følg pressemeldinger fra Lunar

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lunar på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lunar

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom