Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Tidligere oljefondsjef Knut N. Kjær blir professor II ved NMBU

Del
Knut N. Kjær er ansatt i en professor II-stilling ved NMBU Handelshøyskolen, hvor han skal undervise i og forske på finansiell klimarisiko.

Kjær er samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har lang erfaring som kapitalforvalter. Fra 1998 til 2007 ledet han Norges Bank Investment Management, som forvalter oljefondet. I 2008 ble han utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk kapitalforvaltning.

I dag er han styreleder i Sector Asset Management, partner i FSN Capital Partners og styremedlem for APG Asset Management i Nederland, som forvalter Europas største pensjonsfond.

– Min første jobb var i akademia, ved Universitetet i Oslo. Jeg gleder meg til å slutte ringen ved å undervise og forske på finansiell klimarisiko, sier Kjær.

Vår tids viktigste utfordring

Kjær har engasjement for klima og bærekraft, og har tidligere vært styreleder i CICERO senter for klimaforskning. I 2020 deltok han på et seminar i regi av NMBU Handelshøyskolen, det temaet var finansmarkedenes ansvar i det grønne skiftet.

– Global oppvarming er vår tids desidert største utfordring. Hvordan vi møter denne påvirker i økende grad finansmarkedene. NMBU, med sin kjerne av naturvitenskap og gode faglige miljøer innen økonomi og finans gir fremragende mulighet til å bygge og formidle kunnskap om tiltak og konsekvenser, sier Kjær.

I tillegg til å være en bauta innen norsk finans er Kjær en dreven formidler. Han har tidligere forelest ved en rekke av de fremste handelshøyskolene i verden, i tillegg til Universitetet i Oslo, Norges Handelshøyskole og NMBU.

Glad og stolt

Dekan ved NMBU Handelshøyskolen Casper Claudi Rasmussen NMBU Handelshøyskolen er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig glade for og stolte over at Knut har valgt å jobbe med oss. Dette vil gi mulighet for å levere utdanning som inkluderer både akademisk kunnskap og praktisk know-how. Vi gleder oss til å få med Knut inn i flere forskjellige emner, og jeg er sikker på at det kommer til å heve undervisningskvaliteten på Handelshøyskolen, sier Rasmussen.

Kjær er ansatt i en ti prosent stilling. Høsten 2022 skal han blant annet bidra med forelesninger innen finansielle investeringer og innen makroøkonomi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Christian Magnus Falsens vei 30
1433 Ås

67 23 00 00/ 917 33 440 (pressevakt)https://www.nmbu.no/

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.

Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom