Color Line

Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 2022

Del
Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 2022 Color Lines driftsinntekter var på NOK 2,2 milliarder og driftsresultatet på NOK 238 millioner i første halvår 2022. Dette er på linje med et normalår til tross for pandemipåvirkning i starten av året, høye drivstoffpriser og prisstigning. Resultatet er drevet av positiv utvikling i etterspørsel, økte billettinntekter, gode kundeverdier og et stabilt fraktmarked.
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line

– Etter to år med pandemi er vi svært glade for at resultatene i første halvår bekrefter vår sterke markedsposisjon. Gjennom sommeren har etterspørselen vist en svært positiv utvikling med tilnærmet full kapasitetsutnyttelse både til og fra Norge, og Color Line satte ny rekord for driftsresultatet for juli, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Totalt antall reisende i første halvår var 1 405 360, mot 1 634 408 i siste normalår 2019 som følge av korona-restriksjonene i januar og februar. Antall fraktenheter (12m-ekvivalenter) for perioden var 86 348, mot 89 337 enheter for samme periode i 2021.

Color Line opplevde en krevende start på første halvår i 2022 på grunn av myndighetspålagte begrensninger som følge av pandemien. Så snart det nasjonale tiltaksnivået ble redusert, gjenopptok rederiet normal drift på samtlige ruter og permitterte medarbeidere kom tilbake i arbeid. Siden har Color Line hatt stabil drift med solide bookingtall og god resultatutvikling på tross av høye drivstoffpriser.

Color Line har opplevd en økning i billettinntektene mot siste normalår 2019 og erfart gode resultater også gjennom høysesongen juni-august. Rederiet forventer et årsresultat minst på linje med et normalår.

– For å kunne videreutvikle effektive og bærekraftige transportløsninger for passasjerer og gods i en tid preget av stor usikkerhet, er det viktig med stabile, forutsigbare og konkurransedyktige rammevilkår, sier Kleivdal.

Kontakter

Bilder

Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Last ned bilde

Om Color Line

Color Line
Color Line
PB 1422 Vika
0115 Oslo

22 94 44 00http://www.colorline.no

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier, med rundt 2 000 ansatte i fire land. Color Line har en årsomsetning på over NOK 5 milliarder, og frakter årlig om lag 3,8 millioner reisende, 900 000 personbiler og 180 000 fraktenheter til og fra Norge. Rederiet har en flåte på syv skip, og operer fire internasjonale fergelinjer mellom syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstransporten mellom Norge og utlandet med alle skip i norsk skipsregister og med norsk hovedkontor, og har som visjon å bli «Europas beste rederi innen cruise og transport». Color Line skal være en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling

Følg pressemeldinger fra Color Line

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Color Line på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Color Line

Color Line effektiviserer deler av den operative driften på linjene Sandefjord-Strømstad og Oslo-Kiel3.11.2022 11:30:15 CET | Pressemelding

Som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, har Color Line besluttet å avslutte driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel. Rederiet vil søke å minimere antall overtallige gjennom omplassering til øvrige skip i flåten og ved tilbud om frivillige ordninger.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye