Grønt skifte på smoltkonferansen

Dette er den syvende konferansen i rekken, og arrangørene gleder seg til igjen å ønske velkommen til fysisk konferanse på Sunndalsøra.
Årets konferanse har en rød tråd med temaet «Det grønne skiftet - betydning for akvakulturnæringen, og næringens ansvar».
Spesielt for i år
Åsa Espmark, som er ansvarlig for det faglige programmet, håper folk i bransjen vil få med seg Fremtidens smoltproduksjon i 2022:
− For å ta akvakulturnæringen steget videre mot en enda mer klimavennlig og bærekraftig næring, er det viktig at folk på tvers av sektorer kommuniserer. På konferansen vil deltakere få siste nytt fra forskningen på post-smolt i lukkede systemer, og hvordan disse systemene bør driftes for at de skal yte optimalt. Vi vil også få høre hva myndigheter, forvaltere og miljøvernere har å si om framtidens oppdrett, sier Espmark.
Åpent for flere utstillere
Konferansearrangøren har knyttet seg til sentrale sponsorer fra bransjen for å kunne tilby bedre konferanse til en rimelig kostnad for deltagerne. Fôrprodusenten Skretting er gullsponsor, RAS-leverandøren Pure Salmon Kaldnes sølvsponsor, mens Benchmark Genetics, Pharmaq og Aquafarm Equipment er bronsesponsorer.
− Vi har også plass for flere utstillere, sier Ingrid Lein. Hun koordinerer bedriftene som skal stille ut produkter og kompetanse i teltet på plassen utenfor kulturhuset der konferansen foregår. Vi har i år gjort dette til en enda bedre møteplass for leverandører og konferansedeltakere sier Lein.
Gleder seg til besøk
Det blir også i år mulighet til å få omvisning på Nofima senter for resirkulering av vann i akvakultur. Nofima har investert i ny «et-kar-et-RAS» infrastruktur som supplerer RAS infrastrukturen Nofima har fra tidligere og som flere har besøkt ved tidligere konferanser.
− Jeg tror pandemien har vist oss at noen møter egner deg digitalt og noen møter egner seg best fysisk. Slike konferanser der formålet er å mingle, skape kontakter og pleie etablerte nettverk egner deg definitivt fysisk, selv om vi var veldig godt fornøyde med webinaret i 2020. Jeg gleder meg mest til å møte folk, se at de trives og prater sammen, og å vise fram Sunndalsøra, selvsagt, sier Espmark.
Ny nettside
I år har konferansen fått ny og bedre nettside, på www.smoltproduksjon.no. Alle interesserte kan gå inn der og melde seg på konferansen, lese programmet og annen nyttig informasjon.
Nøkkelord
Kontakter
Reidun Lilleholt KraugerudKommunikasjonsleder Akvakultur
Tel:48197382reidun.lilleholt@nofima.noÅsa EspmarkSeniorforskerNofima
Mine arbeidsområder er velferd hos oppdrettsfisk, samt økologisk akvakultur. Jeg leder CtrlAQUA-senteret om oppdrett i lukkede systemer.
Bilder



Lenker
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Skit inn, skit ut sier pukkellaksforsker22.8.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Det myldrer av pukkellaks i elver i Troms og Finnmark. Folk klarer ikke å håndtere mengden, og da blir kvaliteten fort dårlig, hevder pukkellakseforsker i Nofima.
38 millioner daglige måltider sjømat ignorert: - Store hull i matberedskapen15.8.2025 08:48:11 CEST | Pressemelding
Hver dag produserer og eksporterer Norge 38 millioner måltider med sjømat. Likevel er sjømat og sjømatproduksjon så vidt nevnt i analyser av matberedskapen i landet. Et paradoks fire tunge forskningsmiljø nå skal belyse grundig.
Matfaglig kompetanse gir lokalmaten kraft og styrker beredskapen11.8.2025 09:11:09 CEST | Kronikk
Norsk matberedskap krever mer enn lager og råvarer – det handler om kunnskapen som gir ferske råvarer holdbarhet, kvalitet og verdi. Uten folk med fagkompetanse står både produksjon og beredskap svakere.
Scientists create healthy salmon feed from polluting CO₂30.6.2025 10:36:26 CEST | Press release
Polluting CO₂ is turned into nutritious feed for farmed salmon. Science fiction? Absolutely not. All it takes are three innovative research environments, a visionary actor in the heavy metal industry, and large quantities of microalgae.
“Doktor tare” kan bidra til å lage trygge porsjonstørrelser på tareprodukter27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Hils på «Doktor tare» – Randi Sund. Gjennom arbeidet med sin ferske PhD har hun ervervet kunnskap som kan hjelpe både produsenter, matindustri og forbrukere til å velge trygge størrelser på porsjoner av tare.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom