Aktiv mot kreft

Aktiv mot kreft på Arendalsuka

Del
Aktiv mot kreft gjennomfører en rekke aktiviteter på Arendalsuka for å rette oppmerksomhet mot hvor viktig fysisk aktivitet er for helsen vår, og for at alle kreftpasienter skal få tilbud om persontilpasset trening før, under og etter kreftbehandlingen.
Sykkelturen i 2019. Foto: Aktiv mot Kreft
Sykkelturen i 2019. Foto: Aktiv mot Kreft

På sykkel til Arendal

  • Søndag 14. august ca. kl. 10:30 til ca. kl. 19:30

For tredje gang arrangerer Aktiv mot kreft sykkeltur til Arendalsuka. Søndag formiddag samles kreftpasienter, helsepersonell, sykehusledelsen og andre engasjerte på Pusterommet ved Skien sykehus, et av de aller første Pusterommene i Norge.

Et Pusterom er et treningssenter der kreftpasienter får persontilpasset trening før, under og etter kreftbehandlingen. Det gir bedre behandlingsresultater, færre bivirkninger og sjeldnere tilbakefall for pasientene. Fremdeles er det mange kreftpasienter som ikke har dette tilbudet. Det finnes ikke Pusterom sør for Skien.

-  Det må vi gjøre noe med. Vi skal gjøre det vi kan for å få på plass flere Pusterom. Vi trenger også noen «dytt» fra helsepolitikerne slik at dette kan bli et likeverdig tilbud for alle kreftpasienter. Da må dette inn i pakkeforløpene. Nå sykler vi til Arendal der politikerne er for å få oppmerksomhet om saken, sier Helle Aanesen som sammen med Grete Waitz startet Aktiv mot kreft i 2007.

Syklistene starter fra Skien ca. kl. 10.30 og regner med å være fremme i Arendal ca. kl. 19.30.

Morgentrim med Yngvar

  • Tirsdag 16., onsdag 17. og torsdag 18. august kl. 07:20-07:50

Aktiv mot kreft-ambassadør Yngvar Andersen, stiller på torget både tirsdag, onsdag og torsdag morgen og gir absolutt alle som ønsker det en halvtimes morgentrim. Her kan alle møte opp og sikre seg den aller beste starten på dagen.

Adresse: Torvet

https://program.arendalsuka.no/event/user-view/17643

Prehabilitering før og etter en kreftdiagnose

  • Tirsdag 16. august kl. 09:30-10:30

Prehabilitering handler om å forberede kreftpasientene best mulig før behandlingsstart ved hjelp av fysisk aktivitet, kostholdsveiledning, røyk- og alkokutt.

Under arrangementet presenteres nye resultater fra et forskningsprosjekt ved Bærum sykehus, og et sterkt panel diskuterer hvordan vi kan jobbe mer systematisk med prehabilitering.

Adresse: Nr. 1 Fitness, Vesterveien 4

https://program.arendalsuka.no/event/user-view/17997

Gi gass, pasientene har hastverk!

  • Tirsdag 16 august kl. 12:30 - 13:30

Hvordan kan vi sikre at pasientene kan få persontilpasset medisin? Og hva kan vi gjøre slik at persontilpasset trening blir et likeverdig tilbud for alle kreftpasientene, uansett hvor de bor?

I samtalen deltar eksperter innen kreftforskning, hjerneforskning, fysisk aktivitet og medisin. Vi må finne løsninger. Pasientene er utålmodige. Fagmiljøene likeså.

Adresse: Nr. 1 Fitness, Vesterveien 4

https://program.arendalsuka.no/event/user-view/17699 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sykkelturen i 2019. Foto: Aktiv mot Kreft
Sykkelturen i 2019. Foto: Aktiv mot Kreft
Last ned bilde
Helle Aanesen og Grete Waitz. Foto: Aktiv mot Kreft
Helle Aanesen og Grete Waitz. Foto: Aktiv mot Kreft
Last ned bilde
Pusterommet. Foto: Aktiv mot Kreft
Pusterommet. Foto: Aktiv mot Kreft
Last ned bilde

Om Aktiv mot kreft

Aktiv mot kreft
Aktiv mot kreft
Slemdalsveien 72
0373 Oslo

23 89 64 88http://www.aktivmotkreft.no

Aktiv mot kreft er en veldedig stiftelse som ble etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Stiftelsen arbeider for å få persontilpasset trening inn som del av behandlingen for kreftpasienter både før, under og etter kreftbehandling. Stiftelsen har foreløpig etablert og finansiert Pusterom på 17 sykehus, utviklet et digitalt treningstilbud (Pusterommet Live) og utdannet flere enn 650 AKTIVinstruktører i samarbeid med NIH og OUS. Stiftelsen støtter forskning på fysisk aktivitet og kreft, og arbeider også internasjonalt, i USA og Etiopia.

Følg pressemeldinger fra Aktiv mot kreft

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aktiv mot kreft på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aktiv mot kreft

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye