Grillsalaten som har tatt helt av
Populær blant matinfluencere
Vi snakker selvsagt om brokkolisalat, en trend som har bygget seg opp over noen år nå. En stund var denne typen salat noe av det mest delte blant landets matinfluencere, og nå har det blitt en salat nesten alle har hørt om eller smakt.
- Til og med industrien tilbyr ferdige «sett» med brokkolisalat. Det er ikke så rart. Brokkoli, rødløk og pinjekjerner er en deilig kombinasjon. Den er enkel og rask å lage, både som ferdig sett og fra bunnen av. Har du ikke prøvd den før har du noe godt i vente, sierIselin Bogstrand Sagen.
Et sunt valg
Ernæringsrådgiveren mener det er mange gode grunner til å spise mer brokkoli.
- Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har i kostholdet vårt. Den har et enda høyere innhold av vitamin C enn appelsin, har et lavt kaloriinnhold, og er en særdeles god fiberkilde.Fiber regulerer magen og gir økt metthetsfølelse. Det er også en sammenheng mellom et fiberrikt kosthold og en godt sammensatt tarmflora, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret.
Hun tilføyer at brokkoli også er en god kilde til B-vitaminet folat, som blant annet er viktig for normal bloddannelse, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.
Den norske brokkolien er ekstra god
Norske produsenter er i gang med høstingen. Lange lyse dager og gir lang modningstid og det kjennes på smaken.
- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, den lange modningstiden gir grønnsaker, frukt og bær ekstra god smak, avslutter Bogstrand Sagen.
Oppskrifter verdt å prøve
Kremet brokkolisalat: En av de mest brukte oppskriftene på frukt.no.
Brokkolisalat med feta og bacon
Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron
(1) Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom