Kjenner du en ildsjel i hotell- og restaurantbransjen?

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Prisen henger høyt i Norge.
- Ingrid Espelid Hovig representerte en nøysom generasjon med stor respekt for maten: Brukte alt av råvarer fra stilk til innmat, ingenting gikk i søpla og felleskapet rundt måltidet var essensielt. I dag kaller vi dette bærekraft. I år ønsker vi derfor kandidater fra hotell- og restaurantbransjen som har tatt tilbake disse verdiene, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
I Ingrid Espelid Hovigs ånd skal prisen i år gå til en ildsjel innen hotell- & restaurantbransjen som har tatt tilbake tradisjonen med god utnyttelse av ressursene og formidler norske råvarer i moderne eller lokal drakt.
Prisen tildeles ikke organisasjoner, men kan deles mellom flere personer. Vinneren får et diplom og 30 000 kroner.
Har du den perfekte kandidat? Da kan du nominere gjennom å sende inn et begrunnet forslag til post@norskmat.no innen 5. august. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.
Slik nominerer du:
- Forslag sendes til post@norskmat.no
- Forslaget må være begrunnet
- Frist for innsending er 5. august 2022
Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blant annet:
2021: Åge Eitungjerde og Asbjørn Børsheim og Olav Bleie (Bleie og Børsheim ble nominert sammen), siderprodusenter
2020: Torill Renaa, resturantør og matformidler
2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler
2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost
2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet
2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.
Se også kunngjøring i juniutgaven fra vår samarbeidspartner Mat fra Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Nina Wærnes HegdahlFagsjef lokalmat og advokat
Tel:928 50 959nina.hegdahl@norskmat.noNina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Nyt Norge på norske juletrær4.12.2023 21:06:15 CET | Pressemelding
- Skal du ha en ekte norsk jul, må du ha norsk juletre. Og med Nyt Norge-merket blir det enda enklere når du skal kjøpe juletre, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.
Rørosmeieriet sikter mot eliteserien med Røros Smør™ og Røros Rømme™23.11.2023 16:10:49 CET | Pressemelding
- Vi er stolte av å kunngjøre at vi i dag starter arbeidet med å søke om Beskyttet betegnelse for Røros Smør og Røros Rømme. Slik sikrer vi Røros sin matarv for fremtidige generasjoner. Det handler om respekt for fortiden og forpliktelse til fremtiden, sa Trond Vilhelm Lund, Meieribestyrer i Rørosmeieriet på Røros i dag.
Hedersdryss over brobygger i kjøttbransjen20.11.2023 11:09:36 CET | Pressemelding
Stiftelsen Norsk Mats hederspris går til avtroppende administrerende direktør i Animalia, Tor Arne Ruud. - En brobygger mellom alle kjøttslag og en brobygger i hele kjøttbransjen, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sunqvist.
Norges mest kjente merkeordning utvides med norsk vilt17.11.2023 11:22:55 CET | Pressemelding
Vi er utrolig stolte over at Nyt Norge fortsatt er den meste kjente merkeordningen for mat når vi spør norske forbrukere. For første gang vil ordningen også omfatte norsk vilt – et naturprodukt i ordets rette forstand, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under NM i kjøttprodukter.
Lokalmat- og drikke: Salgsverdi opp og volum ned i dagligvare7.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
Det omsettes lokalmat- og drikke for nesten 12 mrd. per år i Norge. «I en tid hvor alle har blitt mer prisbevisste, er det gledelig å se at det fremdeles selges lokalmat og drikke for nesten 12 milliarder i Norge. Det viser en klar betalingsvillighet for norsk lokalmat- og drikke», sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom