Norges Massasjeforbund

12. mai feires Massasjens Dag!

Del
Torsdag 12. mai markeres Massasjens Dag! Dagen markeres i alle de nordiske landene av de seriøse terapeutforbundene og skal skape oppmerksomhet og kunnskap om denne svært populære og flotte behandlingsformen. Hvilken massasjebehandling foretrekker du?

Vi mener at den nye regjeringen bør sette fokus på de helseressursene som finnes innenfor komplementær behandling og at det må evalueres og utredes hvilke utøvere og behandlingsformer som bør være unntatt momsplikten på lik linje som behandlere innenfor det offentlige helsevesenet. Massasjeterapi og annen komplementær og alternativ behandling kan være et svært godt medikamentfritt behandlingstilbud for mange.

Massasjeterapi er en av de behandlingsformene som bør likestilles med andre helsetjenester. Derfor bør pasientene fortsatt slippe å betale moms for massasjeterapi.

Norges Massasjeforbund er forbundet for massører og massasjeterapeuter med desidert høyest krav til utdanning og kompetanse, noe som er med på å kvalitetssikre behandlingen du får av et av våre medlemmer. Massasjeterapeuter tilknyttet Norges Massasjeforbund jobber kunnskapsbasert og behandlingen som utføres er tuftet på vestlig medisinske forklaringsmodeller og baserer seg på evidensbasert forskning.

https://massasjeforbundet.no/ny-regjering-2021/

Bilder

Om Norges Massasjeforbund

Norges Massasjeforbund
Norges Massasjeforbund
Karl Johans gate 5
0154 Oslo

(+47) 22 33 10 90http://www.massasjeforbundet.no

Norges Massasjeforbund (NMF) ble stiftet i 1995, og er landets største sær-forbund for massører. Forbundet har siden oppstart arbeidet for å fremme helserettet massasje og verne om bransjens seriøsitet ved å kvalitetssikre medlemmer og skoler, samt motivere til faglig utvikling.

Medlemmene tilfredsstiller de strengeste krav til utøvelse av massasje-yrket i Norge i dag. Klassisk massasje er basert på vestlig medisinske forklaringsmodeller og evidensbasert forskning. Helserettet massasje er med i flere kliniske retningslinjer for behandling av ulike smertetilstander og lettere psykiske lidelser. Massasjeterapeuter har i tillegg til sin grunnutdanning, videreutdanning i faget og grunnleggende medisin (anatomi, fysiologi og sykdomslære) tilsvarende 30 – 60 stdp.

Forbundets medlemmer driver egen klinikk, jobber på tverrfaglige helseklinikker og/eller innen idrett. Mange av oss samarbeider tverrfaglig med annen helse rettet behandling. Vårt arbeidsområde er muskel-skjelettplager. Dette inkluderer smerter, nedsatt funksjon og andre konsekvenser av lettere muskelplager. Vi bidrar til forebygging av muskel-skjelettplager, særlig ved å redusere generelle muskelspenninger relatert til ulike former for stress og ved å motivere til trening.

Vi avlaster et presset offentlig helsevesen som ofte har lange ventetider ved å være et lavterskeltilbud for behandling av lettere muskelplager og bidra til å forebygge muskel-skjelettplager.

Følg pressemeldinger fra Norges Massasjeforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Massasjeforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Massasjeforbund

Sykdom koster – hvorfor ikke forebygge?5.3.2023 20:13:17 CET | Pressemelding

Med enkle grep kan mange livsstilsykdommer og -plager forebygges, hvis man når igjennom til pasienten på et tidlig tidspunkt. Massasjeterapeuten er i en gunstig posisjon fordi man gjerne møter pasienten tidlig i forløpet eller før store plager har oppstått og det er gode muligheter for god pasient-behandler relasjon. Fokuset er helsefremmende fremfor sykdomsorientert. Men hvorfor legges det ikke til rette for forebygging?

Stigmatisering av en hel bransje. Myndighetene har sviktet!8.12.2022 21:44:47 CET | Pressemelding

NRK har i sitt program Brennpunkt kartlagt og avslørt alvorlige anklager rettet mot deler av de såkalte thai- massasjesalongene i Norge. Dette er noe Norges Massasjeforbund ser svært alvorlig på og som vi selvfølgelig tar sterk avstand fra. Vi er samtidig også svært fortvilet over stigmatiseringen dette medfører for en ellers seriøs og stor yrkesgruppe av godt utdannede massører og massasjeterapeuter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom