VID vitenskapelige høgskole

Gode søkertall ved VID vitenskapelige høgskole

Del
VID vitenskapelige høgskole har utviklet nye studieprogram innen sosial bærekraft og det ser ut til å ha slått godt an blant årets søkere. Årets søkertall viser også en økning i søkere til flere master- og videreutdanninger ved VID.
Bård Mæland, rektor ved VID vitenskapelige høgskole
Bård Mæland, rektor ved VID vitenskapelige høgskole

Etter to år med pandemi er tendensen på landsbasis en nedgang i antall søkere til høyere utdanning sammenlignet med fjoråret. Men sammenligner vi med 2020, ser vi en liten økning i antall søkere til våre studier. Vi er nå mer tilbake til et normalår, med en økning på åtte prosent søkere sammenlignet med 2020.

Sosial bærekraft i vinden

Søkertallene for 2022 viser blant annet at våre nye nett- og samlingsbaserte utdanninger innen sosial bærekraft har slått særdeles godt an. Årsstudium i pedagogikk og bærekraft har fått inn 608 søkere til 30 studieplasser, mens årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft har fått 319 søkere til 20 studieplasser.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at studiene innen sosial bærekraft har så mange søkere, sier rektor Bård Mæland.

Årsstudiet i verdibasert ledelse og administrasjon har i økende grad vært populært å søke på, med en tredobling i antall søkere som har faget og VID som førsteprioritet.

Også prorektor utdanning, Helene Lund, synes det er særlig gledelig at VID har lykkes i å treffe med de nye studiene i sosial bærekraft og at studenttallet viser relevansen av miksen av verdibasert ledelse, pedagogikk og mangfold.

- Det er gøy at søkningen til årsstudiet i verdibasert ledelse og administrasjon fortsetter å øke og at den helt nye satsningen på pedagogikk treffer et marked, både som årstudium og i bachelorgrad, sier Lund.

Gode tall for master- og videreutdanning

Også for videreutdanningene og masterutdanningene ved VID vitenskapelige høgskole kan vi si oss godt fornøyd med noe høyere søkertall enn i fjor. Særlig ser vi en økning av søkere til masterstudiet i klinisk sykepleie, retning helsesykepleie, i Oslo.

Videreutdanninger innen relasjonskompetanse i barnevernet og minoritetskompetanse i barnevernet har en høyere andel søkere enn i fjor. Også videreutdanninger innen kreftsykepleie, livsstyrketrening og rus- og avhengighetsproblematikk visere høyere andel søkere sammenlignet med i fjor. VIDs nye masterutdanninger i barnevern og barnevernsarbeid har også gode søkertall, både på hel- og deltid.

Nedgang på landsbasis

Antall søkere har gått ned på landsbasis sammenlignet med i fjor. Det gjelder også VID vitenskapelige høgskole. Men sammenligner vi med 2020, har VID en økning på ca. 8 % søkere. Ser vi på søkere som har VID som sin førsteprioritet, ser vi i år en positiv økning på nærmere 20 % sammenlignet med 2020.

Totalt antall søkere hos VID:

I 2020: 11 221

I 2021: 14 632

I 2022: 12 218

Antall søkere som har VID som førsteprioritet:

I 2020: 2145

I 2021: 3705

I 2022: 2675

Kontakter

Bård Mæland, rektor ved VID vitenskapelige høgskole
E-post: bard.maeland@vid.no
Telefon: +47 404 06 029


Helene Lund, prorektor ved VID vitenskapelige høgskole
E-post: helene.lund@vid.no
Telefon: +47 934 85 608

Bilder

Bård Mæland, rektor ved VID vitenskapelige høgskole
Bård Mæland, rektor ved VID vitenskapelige høgskole
Last ned bilde
Helene Lund, prorektor utdanning ved VID vitenskapelige høgskole
Helene Lund, prorektor utdanning ved VID vitenskapelige høgskole
Last ned bilde

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole
VID vitenskapelige høgskole
Postboks 184 Vinderen
0319 OSLO

+47 99 09 00 05https://www.vid.no

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring. VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid. Bokstavene VID står for verdiene skolen er bygd på: Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Følg pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VID vitenskapelige høgskole på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom