Jotun

Jotun stanser virksomheten i Russland

Del
(Sandefjord, 3. mars 2022): Jotun er dypt bekymret over den pågående konflikten i Ukraina. Malingsprodusenten støtter fullt ut det internasjonale samfunnets reaksjon på situasjonen.

Den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina, samt sanksjonene som er blitt innført, gjør at Jotun har besluttet å stanse virksomheten i Russland på ubestemt tid.

- Vi har vært etablert i Russland lenge. Vi har et godt team og en moderne fabrikk i landet. Ut fra en totalvurdering, finner vi det både riktig og nødvendig å stenge virksomheten, sier Jotuns konsernsjef Morten Fon.

- Jotun er dypt bekymret for de humanitære konsekvensene av den pågående krisen, fortsetter han.

Jotun har vært etablert i Russland siden 1989, og har hatt egen produksjon der siden 2017. Med mer enn 300 ansatte i landet, står Russland for mellom 2 og 3 prosent av konsernets samlede omsetning.

Jotun har hverken en juridisk enhet eller fysiske anlegg i Ukraina. Selskapet har imidlertid fire ansatte i landet. Sikkerheten til medarbeiderne i Ukraina og Russland er nå Jotuns hovedprioritet.

Nøkkelord

Kontakter

Christian Espolin Johnson, kommunikasjonsdirektør, +47 976 45 494,
christian.espolin.johnson@jotun.no

Om Jotun

Jotun
Jotun
Hystadveien 167
3209 Sandefjord

https://www.jotun.com

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 67 selskaper og 39 produksjonsanlegg fordelt på alle kontinenter. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontorer og distributører i mer enn 100 land. Jotun hadde i 2021 en total omsetning på NOK 22,8 milliarder, og har i dag mer enn 10 200 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segmenter inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Følg pressemeldinger fra Jotun

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jotun

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye