Hverdagsmiddagen som nesten lager seg selv
De siste årene har mange brukt mer tid på å lage mat hjemme på kjøkkenet. Men med mindre hjemmekontor, banker tidsklemma på døra igjen.
- Mange er nok litt ute av trening når det gjelder hverdagsmiddagen, sier matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.
- Det kan være lett å ty til raske løsninger som ikke er av det sunneste slaget når hverdagen blir hektisk, men med litt planlegging, kan de raske løsningene være både sunne og gode!
Wok er en populær hverdagsrett, og det er ikke uten grunn, skal vi tro Kåsin:
- Woken er kanskje den perfekte løsningen på tidsklemma. Den er lett å variere, både når det gjelder smaksretning og ingredienser. I tillegg kan den gå veldig raskt å lage, og en liten ekstrabonus er at det gir en super mulighet til å få brukt opp rester av grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, tipser hun.
Med masse grønnsaker i woken, får du fem om dagen på et blunk. Og kutter du dem opp dagen før, går det enda raskere å få middagen i havn når du kommer hjem. Med renskåret mørt kjøtt, fisk i biter eller belgfrukter får du et godt påfyll med proteiner, og som tilbehør kan du gjerne bytte ut hvit ris og fine nudler med en fullkornsvariant, eller gå for en norsk vri og bruke byggryn eller havreris.
- På toppen kan man selvsagt bruke ferdige woksauser, men det tar heller ikke lang tid å lage dem fra bunnen, oppfordrer Kåsin, og foreslår hjemmelaget sweet and sour-saus som et godt sted å starte.
- Den er ikke så sterk, men gir en god smak av Asia, som både voksne og barn ofte liker.
5 tips til hverdagwok som nesten lager seg selv:
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom