Slik lager du digg vinterferiefrokost på 1-2-3
Brødskiver og frokostblanding er rask frokost som hører hverdagen til. Men i helger og ferier kan det kanskje være deilig å diske opp med noe nytt? En trend som mange er blitt interessert i nå, er baked oats – en smakfull blanding basert på havregryn som stekes i ovnen, og passer perfekt til morgener der du kan kose deg litt ekstra ved frokostbordet.
- Dette er jo en litt annerledes og fristende frokost, som ikke er så langt unna den mer hverdagslige havregrøten når det gjelder næringsinnhold, men med smakskombinasjoner og fremgangsmåte som minner mer om en dessert, forteller MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.
Det er ikke så mye innsats som må gjøres på morgenkvisten, før retten godgjør seg i ovnen helt på egen hånd. Og smakene kan du variere nærmest i det uendelige:
- Her kan du velge ingredienser som er sunne og gode, og som i kombinasjon gjør litt ekstra utav seg, sier Hansen, og foreslår peanøttsmør og bringebær, blåbær, eller appelsin og karamell. Og ønsker du en litt ekstra “dessertfeeling” på frokosten, er nøtter og sjokolade alltid en herlig kombinasjon.
- Serverer du dette til frokost i vinterferien, får du både i pose og sekk – en spennende og god frokost, som gir det energien du trenger for en lang skitur!
Oppskrifter
Baked oats med appelsin og karamell
Baked oats med peanøtter og bringebær
Baked oats med sjokolade og nøtter
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom