Matprat

Slik lager du digg vinterferiefrokost på 1-2-3

Del
Litt ekstra tid til å lage frokost i vinterferien? Med baked oats får du en mettende og smaksrik frokost som du kan variere akkurat som du vil.
Baked oats gir deg mange muligheter for en god og variert frokost. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Baked oats gir deg mange muligheter for en god og variert frokost. Foto: MatPrat, Therese Elstad.

Brødskiver og frokostblanding er rask frokost som hører hverdagen til. Men i helger og ferier kan det kanskje være deilig å diske opp med noe nytt? En trend som mange er blitt interessert i nå, er baked oats – en smakfull blanding basert på havregryn som stekes i ovnen, og passer perfekt til morgener der du kan kose deg litt ekstra ved frokostbordet.

- Dette er jo en litt annerledes og fristende frokost, som ikke er så langt unna den mer hverdagslige havregrøten når det gjelder næringsinnhold, men med smakskombinasjoner og fremgangsmåte som minner mer om en dessert, forteller MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.

Det er ikke så mye innsats som må gjøres på morgenkvisten, før retten godgjør seg i ovnen helt på egen hånd. Og smakene kan du variere nærmest i det uendelige:

- Her kan du velge ingredienser som er sunne og gode, og som i kombinasjon gjør litt ekstra utav seg, sier Hansen, og foreslår peanøttsmør og bringebær, blåbær, eller appelsin og karamell. Og ønsker du en litt ekstra “dessertfeeling” på frokosten, er nøtter og sjokolade alltid en herlig kombinasjon.

- Serverer du dette til frokost i vinterferien, får du både i pose og sekk – en spennende og god frokost, som gir det energien du trenger for en lang skitur!

Oppskrifter

Baked oats med appelsin og karamell

Baked oats med peanøtter og bringebær

Baked oats med blåbær

Baked oats med sjokolade og nøtter

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Baked oats gir deg mange muligheter for en god og variert frokost. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Baked oats gir deg mange muligheter for en god og variert frokost. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Last ned bilde
Baked oats med appelsin og karamell. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Baked oats med appelsin og karamell. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Last ned bilde
Baked oats med blåbær. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Baked oats med blåbær. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Last ned bilde
Baked oats med peanøtter og bringebær. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Baked oats med peanøtter og bringebær. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Last ned bilde
Baked oats med nøtter og sjokolade. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Baked oats med nøtter og sjokolade. Foto: MatPrat, Therese Elstad.
Last ned bilde

Om Matprat

Matprat
Matprat
Lørenveien 40
0585 Oslo

Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra Matprat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Matprat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye