DENNE UKA I FN: FNs generalsekretær forsvarte FNs tilstedeværelse på OL i Beijing

FNs sikkerhetsråd
Russland har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i februar.
Uka i Sikkerhetsrådet
Uka starter med en debatt om sanksjoner og de utilsiktede humanitære konsekvensene av sanksjoner denne mandagen. På onsdag blir det orientering og konsultasjoner om terrorhandlinger og trusler mot internasjonal fred- og sikkerhet. Torsdag skal Sikkerhetsrådet fornye mandatet til ekspertpanelet som assisterer sanksjonskomiteen for Sudan.
FNs nødhjelpssjef kritiserer vetomaktene for ansettelser i toppjobber
FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths kritiserer Sikkerhetsrådets fem faste medlemmer for å fordele FNs toppjobber seg imellom.
Norges presidentskap: Full uttelling for Støre
Talibans Oslo-besøk ga Jonas Gahr Støre et ekstra løft i New York, skriver Tove Gravdal.
Tibetanere og menneskerettsaktivister protesterte mot OL i Beijing i Paris, november 2021. Foto: Unsplash/Norbu Gyachung
FNs generalsekretær forsvarte FNs tilstedeværelse på OL i Beijing
Flere land boikottet OL-åpningen grunnet menneskerettssituasjonen, men FNs generalsekretær António Guterres forsvarte FNs tilstedeværelse på arrangementet.
Store mengder medisinsk avfall fra pandemien havner på avveie ifølge Verdens helseorganisasjon. Foto: Unsplash/Robin Oode
Aktuelle rapporter og arrangementer
- 30 prosent av sykehus og helsesentre er ikke i stand til å håndtere de ekstra mengdene med avfall fra covid-19 pandemien. Verdens helseorganisasjon advarer om at verden må iverksette umiddelbare tiltak for bedre avfallshåndteringen. Les rapporten her.
- 9. februar: Bergen SDG konferanse åpner, og FN-sambandet arrangerer workshop om hvordan man undervise om Bærekraftsmålene for å engasjere barn og unge. Les mer og meld deg på her.
- SDG-konferansen i Bergen: På konferansen lanseres rapporten "Knowledge-driven actions: Transforming higher education for global sustainability” av UNESCO i samarbeid med Universitetet i Bergen. Rapporten etterlyser en mer bærekraftig kurs for verden gjennom radikale endringer i nåværende utviklingsparadigmer. Les mer om konferansen og programmet her.
- 15. februar: Hvilke sikkerhetstrusler og utfordringer oppstår når mennesker forstyrrer den økologiske balansen og klimaet? SIPRI inviterer til webinar for å diskutere sikkerhet i vår tid.
- 17. februar: Statskuppet i Burkina Faso og urolighetene i Mali er bare to av utfordringene i Sahel regionen. NUPI arrangerer et webinar som hjelper deg å forstå konfliktene i regionen bedre.
- 17. februar: Bli med på fakta-pub i regi av Nobels Fredssenter og lær mer om hvordan man kan skille falske nyheter fra de ekte. Meld deg på her.
Ferie- og innhøstingshjelper er blant arbeidstakere som skal ha allmenngjort minstelønn. Foto: Unsplash/ Tim Mossholder
Allmenngjort minstelønn virker etter hensikten
Lov om allmenngjøring av tariffavtaler skal sikre at alle arbeidstakere får tariffestet minstelønn, også de som ikke er bundet av en avtale, som for eksempel utenlandske arbeidere. Tre forskere fra Samfunnsøkonomisk analyse har evaluert ordningen i en egen rapport, og mener den fungerer godt.
Les kronikken til forskerne på Fri Fagbevegelse
Har dagens lærere, som ikke har noen egen utdannelse for å undervise i bærekraftig utvikling, verktøyene til å inspirere elevene til samtale og refleksjon om temaet? spør generalsekretæren i FN-sambandet. Foto: Unsplash/Taylor Willcock
Lærerne må få mer bærekraftskompetanse
Når bærekraftig utvikling har fått en så sentral plass i skolens læreplaner, burde det være en selvfølge at også lærerutdanningen og etterutdanningen rustes opp til å møte det nye tverrfaglige temaet.
FN-sambandet er svært bekymret for at myndighetene ikke bidrar nok til å minimere miljøbelastningen og fremme klimavennlige løsninger, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet. Foto: Svein Harald Lian
— Myndighetene må bidra mer til å fremme bærekraftige løsninger
FN-sambandet reagerer på funnene i Riksrevisjonens rapport om grønne offentlige anskaffelser.
Kontakter
Ellen SporstølKommunikasjonslederFN-sambandet
Tel:46817117ellen.sporstol@fn.noLinn Enger LeiglandKommunikasjonsrådgiverFN-sambandet
linn.enger.leigland@fn.noBilder






Om FN-sambandet
FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.
Følg pressemeldinger fra FN-sambandet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra FN-sambandet
Denne uka i FN: Norge åpner dørene for historisk digitalt toppmøte – IGF 202523.6.2025 13:38:19 CEST | Pressemelding
Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
Denne uka i FN: Syv ting du bør følge under årets ILO-konferanse2.6.2025 12:01:00 CEST | Pressemelding
Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
Denne uka i FN: Hva skjer med nødhjelpen på Gaza?26.5.2025 14:49:12 CEST | Pressemelding
Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
Denne uka i FN: Endelig en seier for global helse?19.5.2025 14:17:32 CEST | Pressemelding
Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
FN-sambandet får nytt styre15.5.2025 15:34:43 CEST | Pressemelding
I dag stemte medlemsorganisasjonene til FN-sambandet inn et nytt styre, og KFUK-KFUMs Øivind Landmark blir styreleder. Dette ble vedtatt på FN-sambandets landsmøte.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom