Tray bake – enkel middag på et brett
Alt i ett-middager som Tray bake er blitt en hverdagsfavoritt for mange. Med hele middagen i samme form, sparer du både tid, oppvask og plass på kjøkkenet, og kan gjøre andre ting mens maten nesten lager seg selv. Det er like genialt som det høres ut, forteller matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.
- Dette er jo matlagingsmetoder som går langt tilbake i tid, men som tydeligvis har truffet en nerve hos mange akkurat nå, sier Kåsin og avslører at litt av trikset for et godt resultat, er å dele opp alle ingrediensene i biter, slik at det ikke tar så lang tid, og at alt blir ferdig samtidig.
- Kutt opp grønnsaker du liker, legg til en proteinkilde som for eksempel egg, fisk, storfe, svin eller kylling. Hell på litt olje, og krydre med salt, pepper, andre krydderier eller friske urter. Og her kan du også få brukt opp gårsdagens rester som allerede er kokt eller stekt, disse tilsetter du ganske enkelt mot slutten av steketiden – så blir det en god resterett også.
Ulike råvarer har ulik steketid i ovnen, og skal ikke alltid varmebehandles like lenge, så et godt tips er å kutte grønnsaker i ulike størrelser alt etter hvor lang tid de trenger i ovnen.
Passer for alle
Og selv om hele retten tilberedes på samme brett, kan du enkelt variere smaksbildet og tilpasse middagen til ulike preferanser i familien.
- Du kan for eksempel krydre kjøttet og grønnsakene hver for seg, og tilsette litt ekstra smak når det er ferdig. Fyller du på med båter av appelsin eller sitron, kan du skvise det over på tallerkenen til slutt. Friske urter, feta, oliven, granatepler, finhakket vårløk, nøtter eller frø egner seg også godt for å få «prikken over i’en» før servering.
Her er det nesten bare fantasien som setter grenser. For du kan også bruke denne metoden til å lage en skikkelig god dessert, foreslår Kåsin:
- Del opp et par bananer, ha dem over i en ildfast form og bak i ovnen. Topp med salte peanøtter, søte coctailbær og karamellsaus, det kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom