Agder Energi Nett

Utsetter ny nettleiemodell

Del
Styret i Agder Energi Nett har vedtatt å utsette innføringen av ny nettleiemodell fra 1. januar 2022. Beslutningen kommer som følge av at Regjeringen fjerner pålegget om å innføre ny nettleie.

− Agder Energi Nett har i høst jobbet med å få den nye nettleiemodellen på plass fra 1. januar 2022. Det er myndighetene selv som har pålagt nettselskapene å innføre en ny nettleiemodell for å jevne ut strømforbruket, og dermed holde nettleien lavest mulig for kundene. Når det nå skapes politisk usikkerhet  i forhold til ny nettleiemodell bare to uker før den nye ordningen  skulle innføres, er dette uheldig, sier Jan Erik Eldor, administrerende direktør i Agder Energi Nett. Han legger til at det er strømkundene som blir taperne når mange nettselskaper nå velger å utsette innføringen av den nye nettleiemodellen.

− Den nye nettleiemodellen har ikke betydning for nettselskapenes inntekter, de skal fortsatt bestemmes av myndighetene. Modellen vil kun påvirke fordelingen av nettkostnadene mellom ulike kundegrupper. En foreløpig oversikt fra nettselskapene i Norge viser at 50 - 80 prosent av kundene vil få uendret eller lavere nettleie med ny nettleiemodell, mens folk med høyt samtidig strømforbruk vil betale noe mer enn i dag, sier Jan Erik Eldor.

Innføring av ny nettleiemodell har vært utredet i snart 10 år og har vært gjennom tre høringsrunder i regi av NVE, med en rekke endringer underveis. Olje- og energidepartementet besluttet i sommer at den nye nettleien skal innføres fra 1. januar 2022.

– Når vi nå velger å utsette innføringen på grunn av politisk usikkerhet, betyr det at våre mer enn 200.000 kunder vil få ny informasjon om nye priser for nettleien i 2022, sier Jan Erik Eldor. Han legger til at nettselskapene også fått ansvar for å beregne og utbetale strømstøtten som regjeringen innførte for vel en uke siden. Den skal gjelde fra 1. desember, og være synlig på kundenes fakturaer som sendes ut i januar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett