7 brødgaver – og tips til lekker innpakning

– Lekker innpakning er det første man ser når man får en gave, og det er lite som skal til for å gjøre det lille ekstra. Jeg har tenkt nøye gjennom hvem som får brødet, om det er Mannen i ditt liv, svigermor eller den gravide venninnen, sier Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig for foto i MatPrat.
Hun er minst like opptatt av innpakning og dekor, som selve gaven. Med silkepapir, linklede, grønne kvister og julepynt tryller hun frem lekker innpakning av brød og boller.
– Til kjekkasen, som får et røft og tøft, rustikt, sprøtt surdeigsbrød, har jeg valgt en sort eske, som gir et stramt og maskulint preg. I den andre enden av skalaen har jeg pakket inn to baguetter til svigermor i beige linduk med blondebånd og kvister.
Bakt med kjærlighet
– Brød er en ypperlig gave. Finnes det noe hyggeligere enn å våkne en travel hverdag og finne et brød utenfor døren? Alle liker brød, og tanken om at noen har brukt tid på å bake noe til deg, er rørende for de fleste. Brød og bakst er en gave bakt med kjærlighet, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Sammen med Anette har hun har valgt ut syv ulike brød og bakverk som passer godt til de heldige mottakerne, enten det er til den travle venninnen eller den som trenger en oppmuntring, nabofamilien som er i karantene, eller den som gleder seg veldig til jul.
– Du kan bake brødet rett før du skal gi det bort eller i god tid i forkant, fryse det ned og tine det før du pakker det inn til julepresang. Om du ikke har tid eller lyst til å bake selv, er det selvsagt lov medbrødgaver fra ditt lokale bakeri. Med Anettes nydelige innpakning, blir brødgaven fort en snakkis i lunsjen eller en hit på insta - noe som den heldigere mottakeren sent vil glemme.
O brød med din glede
Til mannen med stor M: Røft, rustikk og sprøtt surdeigsbrød i sort eske med sort silkepapir og dekorativ julepynt
Til den gravide: Rugbrød medmasse fiber og næring med et linhåndkle brettet som et bredt bånd på midten, med kvist, naturtråd og lekker julepynt.
Til svigermor: Luftige franske baguetter med hvit linduk med blondebånd og kvister.
Til vertinnen/venninnen:Saftig loffbakt i terrakottapotte med rødt silkebånd, julepynt og merkelapp.
Til den som gleder seg veldig til jul: Klassisk julebrød ibeige silkepapir, grøntvelurbåndog gullfarget julepynt
Til den som bare tenker på andre og glemmer seg selv i juleforberedelsene: Energirik og fruktig müslirundstykke med brunost i liten gavepose med juletrykk
Til familien som er i koronaisolasjon og trenger en oppmuntring: Søte kanelknuter på fat med cellofan, rødt silkebånd og eukalyptuskvister
Nøkkelord
Kontakter
Anette Fjelleng HansenMatfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig fotoMatPrat
Tel:48200344anette.hansen@matprat.noTorunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder







Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom