Pinnekjøtt fra Garden Oppheim hedret for unik smak
Garden Oppheim lager pinnekjøtt av lam hovedsaklig fra egen besetning.
Lammene beiter ved foten Hallingskarvet og alle trinn i foredlingsprosessen foregår på gården i en tømmerlåve fra 1800-tallet. Produsenter er Renate og Sjur Søndrål.
Onsdag 27.10.2021 var flere av Norge beste lokalmat- og drikkeprodusenter samlet til faglig påfyll hos Kulinarisk Akademi i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Det var under dette arrangementet at kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, sto for den offisielle tildelingen av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse, til røkt og urøykt pinnekjøtt fra Garden Oppheim.
- Dette er kjøttrikt pinnekjøtt, det er pent skjært og har en god fordeling av de ulike stykningsdelene i pakken. Kjøttet har en ren delikat smak av lam med en fin fettbalanse. Pinnekjøtt fra Garden Oppheim er et produkt i særklasse i sin kategori, sa kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, under tildelingen.
- Det unike med vårt produkt er at vi gjør alt på vår egen gård med våre egne hender. Produksjonen har mye enkelt utstyr. Vi tørrsalter og tørker pinnekjøttet i frisk fjellluft, sier Renate Søndrål fra Garden Oppheim. - Vi syns det er veldig stas å få Spesialitet på pinnekjøttet vårt, det betyr at noen andre har vurdert og kvalitetssikret det. Vi håper det vil øke salg og oss som en kvalitetsmerkevare i markedet, avslutter Søndrål.
Utvalgt av fagjury
Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
Lofotlam godkjent som Beskyttet geografisk betegnelse i EU19.1.2025 15:59:01 CET | Pressemelding
Offisiell overrekkelse av PGI-status til Lofotlam.
Dronningen av "havets sølv" vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris18.12.2024 14:09:19 CET | Pressemelding
- Hanne-Cecilie Sporsheims evne til å kommunisere både sildas bærekraftige potensial og gastronomiske verdi har løftet silda fram fra glemselen og tilbake på norske matbord, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad under tildelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i Målstova på Nasjonalbiblioteket.
Lederskifte i Stiftelsen Norsk Mat13.12.2024 09:00:19 CET | Pressemelding
Nina Sundqvist fratrer sin stilling som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en samlet vurdering har styret og direktøren blitt enige om at organisasjonens videre utvikling best ivaretas med en ny leder ved roret.
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge10.12.2024 13:53:41 CET | Pressemelding
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge blant norske forbrukere, viser fersk forbrukerundersøkelse. - Selv i en tid der prisen på mat har vært dominerende, er det en sterk bevissthet rundt viktigheten av å velge norsk mat, sier en fornøyd Nina Sundqvist, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom