MatPrat lanserer podcast

– I MatPrat-podden får du vite mer om maten du spiser, og inspirasjon til å kaste deg ut i nye eventyr på kjøkkenet. MatPrat-ekspertene gir deg rådene du trenger for å klare nettopp dette, sier Lisa Ekli, senior kommunikasjonsrådgiver i MatPrat.
Fem episoder lanseres i dag, onsdag 22. oktober der du hører på podcast. Målet er å spre matglede gjennom å gi folk tips til spennende oppskrifter, økt kunnskap om råvarer, mattrender og generelle tips og triks.
Dagens kjipeste spørsmål?
Hva skal du ha til middag? Det evinnelige spørsmålet alle stiller seg. Ofte er det slik at tidsklemma fører til et begrenset repertoar og det blir i tillegg lite rom for inspirasjon i en travel hverdag. Det gjør at de samme rettene går igjen- og igjen.
– Å endre litt på en rett er ofte mye enklere enn du tror. Er du også litt flinkere til å planlegge, kan du enkelt lage smakfulle retter av få ingredienser, som heller ikke koster særlig mye sier Ekli.
Gjestene i podcasten vil primært være MatPrats egne fageksperter, som deler sin kunnskap om matlagning, kosthold, ernæring og bærekraft.
– Vi håper at våre eksperter kan gi lytterne relevant og nyttig kunnskap, som bidrar til å øke matkompetansen. MatPrat-podden er ment for alle som er opptatt av matlaging - uansett kunnskapsnivå, avslutter Ekli.
Nye episoder publiseres annenhver torsdag. Har du forslag til tema, og vil dele dette med oss, send tipset til post@matprat.no.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeMatPrat/ Kommunikasjon og samfunnskontakt
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom