Fem smakfulle taco-oppskrifter du bør teste i helgen

– Det er jo ikke så rart, når taco kan serveres med utallige smaker, kryddere, friske urter, grønnsaker og tilbehør. Du kan lage taco med både biffkjøtt, kokekjøtt, kjøttdeig, kylling, pulled pork, fisk eller bare vegetariske råvarer, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.
- Kyllingfajitas: Fajitas med kylling og meksikanske smaker er en helgefavoritt. Mange deilige grønnsaker blandet med marinert kyllingfilet servert i myke lefser. Vi snakker skikkelig kosemat.
- Birria Taco: Har du hørt om birria taco? Birria taco er en trendy tacorett som er laget med langtidskokt kjøtt. Dette er taco full av meksikanske smaker, er både cheezzy og utrolig saftig.
- Nachos: Nachos er skikkelig digg, og elsket av barna. Det er superenkelt å lage. Alt du trenger er å steke kjøttdeig, tilsette krydder, vann og bønner. Så fordeler du alt over et lag nachoschips i en ildfast form, drysser revet ost over og gratinerer i ovnen. Topp nachosen med salsa, avokado, chili og koriander ved servering.
- Tacosalat med kylling: Dette er taco med god samvittighet. Frisk og fargerik tacosalat med revet kylling, avokado og bønner.
- Carinas: Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeMatPrat/ Kommunikasjon og samfunnskontakt
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom