Dette utstyret gjør grillingen enda enklere

– Griller du mye er mitt beste tips å investere i litt forskjellig utstyr, slik som f.eks. en grillklype og et steketermometer. Det gir faktisk en bedre smaksopplevelse. I tillegg vil en god grillbørste forlenge grillens levetid, sier Anette Hansen, matfaglig ansvarlig i MatPrat.
1. Klype og spade
Bruker du gaffel når du griller? Den bør du droppe. Stikker du gaffelen i kjøttet vil kjøttsaften renne ut – og med den forsvinner noe av smaken og saftigheten. Invester heller i en grillklype, eventuelt også en grillspade. Gå gjerne for en med langt skaft om du har en større grill, for ikke å brenne deg når du snur kjøttet.
2. Steketermometer
Skal du legge større stykker på grillen er steketermometer et must. Da har du full kontroll på kjernetemperaturen, og dermed kan grille kjøttet til perfeksjon - akkurat slik du liker det, enten det er lite, medium, medium pluss eller godt stekt.
3. Looftilighter / tennrør
Bruker du fremdeles tennvæske? Det kan gi dårlig lukt og smak på kjøttet. Med en lighter, eller Looftlighter, får du raskt fyr på kullet eller vedkubbene. Looftlighteren er elektrisk og trenger derfor tilgang til strøm. Har du ikke det, kan et tennrør sørge for raskere og mer effektiv opptenning, og være et godt alternativ for å få fart på kullet.
4. Hansker og våtservietter
Engangshansker kan være nyttig når du skal marinere kjøttet eller fisken, eller legge råvarene på grillen om du er et sted der du ikke har tilgang på vann. Hendene dine holder seg rene, og du slipper kryssmitte og forurensning av grillutstyret.
5. Grillbørste
Finner du rester av forrige grillmiddag når du åpner lokket for å grille? Invester i en god grillbørste. Børst av risten med en gang du er ferdig å grille, mens grillen fortsatt er varm, da slipper du hard skrubbing før grillen tennes neste gang. Grillbørsten er også fin å ha hvis du griller flere retter etter hverandre.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom