Ny undersøkelse viser at vanlig matpakke er fortsatt godt nok

Viktigere med sunne matpakker fremfor spennende
I neste uke er det skolestart og det er igjen på tide å tenke på matpakken. Matpakken er skoledagens viktigste energi- og næringspåfyll. 95 % av barna har med seg matpakke på skolen hver dag. I juni undersøkte Norstat, på vegne av opplysningskontorene i landbruket, de norske matpakkevanene.
– 39 % av respondentene i undersøkelsen sier at de opplever mye press og mas rundt det å lage gode matpakker. Videre oppgir 79 % at de synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende, forteller Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog og fagsjef for brød og korn i MatPrat.
Er du forelder og lurer på om andre foreldre sender med barna mer spennende matpakker, viser denne undersøkelsen at vanlig matpakke fortsatt er mer enn bra nok.
– Det er fortsatt slik at grovbrød er det som er vanligst å ha med i matpakken. Vi ser at hvitost, salami, leverpostei og skinke - noen med en skive agurk eller paprika - er de vanligste påleggstypene i matpakken. Med litt oppskåret frukt og med melk ved siden av er det alt som skal til for å lage matpakke i samsvar med kostrådene, forteller Nordbø.
Matpakke på under 10 minutter
– Tallene fra undersøkelsen viser at det er mor (70 %) som er den ubestridte matpakkesmøreren, etterfulgt av far (50 %) og barnet selv (27 %). Når det gjelder tidsbruk, klarer de fleste foreldrene seg med under ti minutter til å smøre matpakken, forteller Nordbø.
Norstats matpakkeundersøkelse er bestilt av opplysningskontorene i landbruket:
Opplysningskontoret for meieriprodukter
Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeMatPrat/ Kommunikasjon og samfunnskontakt
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom