Kistefos

100.000 besøkende til Kistefos hittil i år

Del
For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. - Kistefos har som mål å bli Norges ledende kunst- og kulturdestinasjon og med disse besøkstallene er vi på god vei til å nå det målet. Vi er stolte og ydmyke over at nordmenn nok et år har trykket Kistefos til sitt bryst, sier direktør Birgitte Espeland.
For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. Foto: Benjamin Ward.
For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. Foto: Benjamin Ward.

Og fortsatt er ikke sesongen over. 

-Kistefos er en sesong-destinasjon med åpningstid fra slutten av mai til midten av oktober. Det er en relativt kort sesong, så at vi passerer 100.000 besøkende i et år som dette er vi svært godt fornøyd med, sier Espeland.

Årets sesong varer frem til 17. oktober så fortsatt er det tre uker igjen før museet stenger for vinteren.

-Sammenliknet med i fjor er årets besøkstall noe lavere, men det er ingen dramatikk i dette. I fjor endte vi på 168.000 besøkende totalt, etter en helt eventyrlig sesong. Sommeren 2020 skulle «alle» til Kistefos og vi var derfor litt usikre på om vi kom til å bli prioritert bort i år. Det ble vi heldigvis ikke! I år stenger vi også et par måneder tidligere enn i fjor. Dette vil naturligvis påvirke de totale besøkstallene noe, men sammenliknet med tidligere år ligger vi fortsatt et hav foran, sier Espeland.

Internasjonalt marked

Etter åpningen av The Twist i september 2019 fikk Kistefos kun så vidt smakt på det internasjonale markedet før sesongen stengte og koronaen stengte ned resten av verden.

-Vi er derfor svært spente på hvordan neste år kommer til å se ut nå når verden skal tilbake til normalen. Vi tror vi har en god appell hos det internasjonale publikummet, men det vet vi ikke sikkert før vi skriver sommeren 2022, sier Espeland.

Traveller´s Choice Award

Selv om 2020 og 2021 primært har vært preget av norske turister har tilbakemeldingene vært svært gode. For andre år på rad mottok Kistefos i år Traveller´s Choice Award – en pris som gis til de 10 % beste attraksjonene på Tripadvisor internasjonalt.

-Denne prisen baserer seg på publikums tilbakemeldinger etter at de har vært på besøk hos oss, og nettopp derfor betyr denne utmerkelsen veldig mye for oss. Det er jo nettopp de gode publikumsopplevelsene hele Kistefos-teamet går på jobb for hver dag, sier Espeland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. Foto: Benjamin Ward.
For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. Foto: Benjamin Ward.
Last ned bilde
Direktør Birgitte Espeland. Foto: Vegard Kleven.
Direktør Birgitte Espeland. Foto: Vegard Kleven.
Last ned bilde
-	På Kistefos er det noe for alle, enten du er kunstinteressert, historieinteressert eller på jakt etter en fin utflukt i hyggelige omgivelser. Vi har også masse aktiviteter for barn, sier direktør for Kistefos, Birgitte Espeland. Foto: Jon Sandbu.
- På Kistefos er det noe for alle, enten du er kunstinteressert, historieinteressert eller på jakt etter en fin utflukt i hyggelige omgivelser. Vi har også masse aktiviteter for barn, sier direktør for Kistefos, Birgitte Espeland. Foto: Jon Sandbu.
Last ned bilde
-	Vi opplever at publikum setter pris på kombinasjonen kultur og natur. På Kistefos er naturopplevelsen en integrert del av kunst- og kulturopplevelsen, og vi opplever at denne kombinasjonen treffer bredt, sier direktør Birgitte Espeland. Her, skulpturen All Of Nature Flows Through Us av Marc Quinn. Foto: Einar Aslaksen.
- Vi opplever at publikum setter pris på kombinasjonen kultur og natur. På Kistefos er naturopplevelsen en integrert del av kunst- og kulturopplevelsen, og vi opplever at denne kombinasjonen treffer bredt, sier direktør Birgitte Espeland. Her, skulpturen All Of Nature Flows Through Us av Marc Quinn. Foto: Einar Aslaksen.
Last ned bilde

Om Kistefos

Kistefos
Kistefos
Samsmoveien 41
3520 Jevnaker

+47 61 31 03 83https://kistefosmuseum.no

Kistefos Museum ble etablert i 1996 av investor og kunstsamler Christen Sveaas på området hvor hans bestefar, konsul Anders Sveaas, tidligere drev fabrikk og tresliperi. I dag er Kistefos en kulturdestinasjon bestående av en skulpturpark, to kunstgallerier og et industrimuseum. 

The Twist ble åpnet september 2019 og er et galleri, en bro og en skulptur i ett. Bygget er tegnet av det danske arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group - BIG og har vunnet en rekke priser for sitt spektakulære design.

Hvert år byr Kistefos på skiftende utstillinger med anerkjente nasjonale og internasjonale gallerier, The Twist og Nybruket Galleri. 

Kistefos har en av Europas viktigste skulpturparker for samtidsskulptur med over 50 verker av norske og internasjonalt anerkjente kunstnere som Yayoi Kusama, Tony Cragg, Anish Kapoor, Marc Quinn, Jeppe Hein, Pierre Huyghe, Elmgreen & Dragset, Olafur Eilasson, Fernando Botero og John Gerrard for å nevne noen. Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer. 

Kistefos ligger på Jevnaker i naturskjønne omgivelser, 1 time fra Oslo.  

www.kistefosmuseum.no

Følg pressemeldinger fra Kistefos

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kistefos på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kistefos

Tony Craggs skulpturer har inntatt The Twist2.5.2023 07:02:00 CEST | Pressemelding

Kistefos Museum åpnet for sesongen lørdag 29. april med tre nye utstillinger. I The Twist åpnet årets hovedutstilling MATERIAL IN MIND med den britiske skulptøren Sir Tony Cragg. Det er første gang det vises skulpturer i The Twist - bygget som er en skulptur i seg selv. I Nybruket Galleri åpnet utstillingene COPY PASTE og Tracing Absence, som begge viser utvalgte verker fra Christen Sveaas' Kunststiftelse. Den offisielle sesongåpningen ble foretatt av Klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom