Kistefos

Kari Roll-Matthiesen blir ny direktør på Kistefos Museum

Del
Kari Roll-Matthiesen kommer fra stillingen som kategoridirektør i ARK Bokhandel hvor hun også har sittet i kjedens ledergruppe gjennom 3,5 år. Før hun ble hentet til ARK Bokhandel jobbet hun ved Hadeland Glassverk i 13 år, hvorav de 6 siste årene var som administrerende direktør.
Kari Roll-Matthiesen tiltrer som ny direktør ved Kistefos Museum senest 1. januar 2023. Foto: Privat.
Kari Roll-Matthiesen tiltrer som ny direktør ved Kistefos Museum senest 1. januar 2023. Foto: Privat.

-        Jeg er utrolig stolt og glad for å få jobbe ved Kistefos! Kistefos har mye å by på til et bredt publikum, med sin kultur- og industrihistorie, samtidskunst og natur. Jeg er imponert over hvordan man har jobbet med utviklingen av stedet gjennom mange år. Ikke minst har jeg fulgt nøye med siden The Twist åpnet, og ga stedet en helt ny dimensjon som destinasjon, sier Roll-Matthiesen.

 Kistefos Museum har opplevd en betydelig publikumsvekst etter åpningen av The Twist i 2019 og var gjennom pandemien det best besøkte museet i Norge med 169.000 besøkende i 2020. Museet har lagt vekt på å fremme Kistefos som en destinasjon og åpne opp for en bredere målgruppe enn de som normalt oppsøker kunst- og kulturinstitusjoner. Og nettopp erfaringen med å bygge destinasjon var viktig for styret da valget av ny leder skulle tas.

-       Vi er veldig fornøyde med å ha fått en leder som har en sterk bakgrunn som destinasjonsbygger. Dette aspektet blir viktig for Kistefos fremover og vi mener Roll-Matthiesen er rett kvinne til å lede dette arbeidet fremover. Roll-Matthiesen har også en bred bakgrunn fra kulturlivet og en solid ledererfaring gjennom flere år. Hennes lokale forankring er også et stort pluss, sier styreleder ved Kistefos Museum, Erik Wahlstrøm om ansettelsen.

Tidligere direktør Birgitte Espeland ble ansatt i 2019 og går nå videre til stillingen som daglig leder på Roseslottet. Kurator Kate Smith har tiltrådt i stillingen som konstituert direktør frem til Kari Roll-Matthiesen overtar.

Kistefos Museum er en kunst- og kulturdestinasjon med skiftende kunstutstillinger av høy internasjonal klasse, en imponerende skulpturpark med 51 skulpturer av anerkjente norske og internasjonale kunstnere, samt et industrimuseum. Skulpturparken utvides med to nye skulpturer hvert år og Kistefos har som mål å være Europas viktigste skulpturpark for samtidsskulptur.

-       Det å få være med å forvalte og videreutvikle Kistefos står for meg som en svært spennende og givende oppgave. Jeg gleder meg!, sier Roll-Matthiesen.

Bilder

Kari Roll-Matthiesen tiltrer som ny direktør ved Kistefos Museum senest 1. januar 2023. Foto: Privat.
Kari Roll-Matthiesen tiltrer som ny direktør ved Kistefos Museum senest 1. januar 2023. Foto: Privat.
Last ned bilde

Om Kistefos

Kistefos
Kistefos
Samsmoveien 41
3520 Jevnaker

+47 61 31 03 83https://kistefosmuseum.no

Kistefos Museum ble etablert i 1996 av investor og kunstsamler Christen Sveaas på området hvor hans bestefar, konsul Anders Sveaas, tidligere drev fabrikk og tresliperi. I dag er Kistefos en kulturdestinasjon bestående av en skulpturpark, to kunstgallerier og et industrimuseum. 

The Twist ble åpnet september 2019 og er et galleri, en bro og en skulptur i ett. Bygget er tegnet av det danske arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group - BIG og har vunnet en rekke priser for sitt spektakulære design.

Hvert år byr Kistefos på skiftende utstillinger med anerkjente nasjonale og internasjonale gallerier, The Twist og Nybruket Galleri. 

Kistefos har en av Europas viktigste skulpturparker for samtidsskulptur med 51 verker av norske og internasjonalt anerkjente kunstnere som Yayoi Kusama, Tony Cragg, Anish Kapoor, Marc Quinn, Jeppe Hein, Elmgreen & Dragset, Olafur Eilasson, Fernando Botero og John Gerrard for å nevne noen. Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer. 

Kistefos ligger på Jevnaker i naturskjønne omgivelser, 1 time fra Oslo.  

www.kistefosmuseum.no

Følg pressemeldinger fra Kistefos

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kistefos på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kistefos

Tony Craggs skulpturer har inntatt The Twist2.5.2023 07:02:00 CEST | Pressemelding

Kistefos Museum åpnet for sesongen lørdag 29. april med tre nye utstillinger. I The Twist åpnet årets hovedutstilling MATERIAL IN MIND med den britiske skulptøren Sir Tony Cragg. Det er første gang det vises skulpturer i The Twist - bygget som er en skulptur i seg selv. I Nybruket Galleri åpnet utstillingene COPY PASTE og Tracing Absence, som begge viser utvalgte verker fra Christen Sveaas' Kunststiftelse. Den offisielle sesongåpningen ble foretatt av Klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye