
Unik bok om plantebasert ernæring

Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring er basert på oppdatert forskning og ernæringsråd. Den gir forslag til hvordan man kan bygge opp et helsefremmende kosthold og prinsipper for dette.
Boken inneholder et eget kapittel om plantebasert idrettsernæring og har over 40 barnevennlige oppskrifter.
Boken gjør også et dypdykk i hvordan man balanserer å ha barn som spiser plantebasert i barnehage og skole. Du finner i tillegg massevis av praktiske tips som hva ha i matboksen, bursdagsfeiringer og lærer hvordan andre har løst ulike utfordringer.
Boken kan bestilles hos Grønt Forlag fra og med onsdag 22. september klokken 20.00. Forlaget vil ha en digital lanseringsfest via Zoom på samme dag, klokken 19.30, og påmelding til arrangementet finner dere her.
Hvem passer boken for?
Boken passer for absolutt alle som ønsker å spise mer plantebasert. Her får du trygg og forskningsbasert kunnskap om hvordan du best kan sette sammen et fullverdig kosthold til voksne, spedbarn, barn, ungdom, gravide og ammende. Boken kan også være til hjelp om du har en vegetarianer eller veganer i familien og trenger gode råd, kunnskap eller inspirasjon.
Barnehagepersonale, lærere, helsesykepleiere og jordmødre, eller andre som jobber med gravide, ammende eller barn hvor kosthold er relevant eller mat blir servert, kan også ha nytte av denne boken.
Forfatterne har selv spist plantebasert i mange år og gir deg mange gode råd og praktiske verktøy som gjør det enklere å spise sunn og god plantemat.
Dette sier Helsedirektoratet om vegetarisk og vegansk kosthold
Vegetarkost er forbundet med lavere risiko for blant annet overvekt, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. En balansert og variert vegetarkost egner seg for individer i alle livsfaser, inkludert under svangerskap, ved amming, i spedbarnsperioden, for barn og unge, og for idrettsutøvere.
Senere i september vil Helsedirektoratet lansere en ny ekspertuttalelse om vegetar- og vegankost, basert på faglige oppdaterte råd. Her er påmelding til webinaret, som finner sted 27. september.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BirkelandDaglig lederGrønt Forlag
Driver også Grønn matportal
Bilder




Om Grønt forlag
Grønt Forlag er et lite, uavhengig forlag som ligger på Tjelta, utenfor Stavanger. Forlaget ble startet i januar 2021 i forbindelse med utgivelsen “Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring” (utgis november 2021) skrevet av forfatterne Lars Thore Fadnes, Nina Cathrine Johansen og Cathrine Birkeland. Forlaget består av forfatterne og daglig leder Gunnar Birkeland.
Med vår brede kompetanse på plantebasert ernæring tilbyr Grønt Forlag deler av eller en komplett “fra-manus-til-ferdig-bok” leveranse for alle privatpersoner eller foretak som ønsker å gjøre verden grønnere – bok for bok. Vi mottar foreløpig ikke manus, men kontakt oss gjerne dersom du går med en forfatterspire i magen eller har en forretningside. Vi tar gjerne et uforpliktende møte for å se om det kan være en match.
Følg pressemeldinger fra Grønt forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grønt forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Grønt forlag
Grønt forlag gir en del av overskuddet av boksalget til organisasjonen NOAH4.12.2021 10:00:00 CET | Pressemelding
Boken Fra liten til stor ble skrevet fordi forfatterne ønsker å gjøre det enkelt for alle å spise sunn, næringsrik og dyrevennlig mat.
Veganske barn har normal vekst og vegansk kosthold kan forebygge fedme og hjerte- og karsykdom senere i livet26.11.2021 09:20:00 CET | Pressemelding
Det er godt kjent at et kosthold med mer frukt og grønt er bra for både liten og stor. Men hvordan påvirkes barnas helse og vekst av et kosthold helt uten animalske matvarer? Dette vet vi en del om nå.
4 av 10 barn tror bacon kommer fra en plante. Økende trend at barn vil kutte ut kjøtt12.11.2021 11:30:26 CET | Pressemelding
Hva vet barn om matens opprinnelse?
Veganere er ikke mer utsatt for jernmangel enn kjøttspisere1.11.2021 10:36:54 CET | Pressemelding
Jern er et viktig næringsstoff som blant annet bidrar til normal dannelse av røde blodceller samt proteinet hemoglobin, proteinet som sørger for transporten av oksygen rundt i kroppen.
Norsk studie: 9 av 10 synes det er enkelt å være vegetarianer!8.10.2021 10:34:24 CEST | Pressemelding
Nysatsingen til Grønt forlag; boken Fra liten til stor - er et stort og omfattende oppslagsverk som skal gjøre det enklere å ha et grønnere kosthold – også for barnefamilier. Alle forfatterne av boken, ja selv redaktøren, har spist plantebasert i mange år. De mottar ofte spørsmål om hvordan man best gjennomfører et kjøttfritt kosthold når man har barn og ungdom i huset.