Statens vegvesen

Stenger E6 Måsørtunnelen i Steinkjer

Del
I sommer skal det foregå vedlikeholdsarbeider i Måsørtunnelen.
E6 Måsørtunnelen i Steinkjer. Foto: Trine Våbenø
E6 Måsørtunnelen i Steinkjer. Foto: Trine Våbenø

Arbeidet starter kl. 7 mandag 28. juni, og vil pågå i en måned. I hele anleggsperioden må tunnelen stenges for trafikk.

Det blir skiltet omkjøring for E6-trafikken fra sør ved rundkjøringen før Måsørbrua og over Figgja bru ved Sannan.

 Trafikkavviklingen vil overvåkes under hele anleggsperioden, for å sikre at trafikantene blir ivaretatt på best mulig måte. Trafikkvakter benyttes hvis det skulle bli behov, sier byggeleder Trine Våbenø i Statens vegvesen.

Se oppdaterte trafikkmeldinger på www.175.no

Tetter lekkasjer i tunnelen

Mens Måsørtunnelen er stengt for trafikk, vil Statens vegvesens entreprenør Consolvo tette lekkasjer i tunnelen. Måsørtunnelen er bygget i løsmasser med grunnvann som presser på sidene. Grunnvannsnivået er tre meter høyere enn laveste punkt i tunnelen. For at tunnelen skal kunne utvides og trekke seg sammen i varme og kulde er den bygget i seksjoner. Mellom seksjonene er det bevegelige og tette gummifuger som skal holde grunnvannet ute.

Det har vært problemer med utette fuger og innsig av grunnvann. Det er gjort flere utbedringer, uten at problemet er løst. Lekkasjen som ligger dypest i tunnelen er stadig et problem, og i februar i år måtte tunnelen nok en gang stenges da vannet inne i tunnelen frøs til is og førte til problemer. Rundt 100 kubikkmeter frossen masse ble fjernet før tunnelen igjen kunne åpnes.

 Vi har to ganger tidligere forsøkt å utbedre problemet med lekkasje i Måsørtunnelen, og håper vi denne gangen får stoppet vanninntrengingen permanent, sier Våbenø.

Arbeidet i tunnelen vil blant annet bestå av injisering i gummifugene, fresing av asfalt, montering og demontering av stillas og asfaltering. Bruk av stillas inne i tunnelen gjør at den må stenges under hele anleggsperioden.

 Vi må gjøre vedlikeholdsarbeidet nå på sommerstid for å få et best mulig resultat, sier Våbenø.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

E6 Måsørtunnelen i Steinkjer. Foto: Trine Våbenø
E6 Måsørtunnelen i Steinkjer. Foto: Trine Våbenø
Last ned bilde
Omkjøring i Steinkjer når E6 Måsørtunnelen er stengt.
Omkjøring i Steinkjer når E6 Måsørtunnelen er stengt.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom