SJ Norge

SJ Norge med kollektivsamarbeid

Del
SJ Norge har etablert samarbeid med fylkeskommunene og AtB om et felles tilbud langs strekningene de opererer. Gjennomgående billetter vil gjøre det enklere å komme seg helt hjem.

Etter at SJ Norge vant anbudsrunden om trafikkpakke 2 ble det raskt etablert kontakt med fylkeskommunene Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark og AtB i Trøndelag om å få i gang felles konsept for tog og buss langs strekningene SJ Norge opererer. På syv ulike strekninger er det nå mulig for de reisende å kjøpe kun én billett – selv om den reisende benytter seg av både tog og buss.

– Dette er stort for oss, og sammen med fylkeskommunene og AtB har vi jobbet hardt for å komme frem til gode og praktiske løsninger som vil fungere bra for den reisende, sier kommersiell direktør i SJ Norge, Lena Angela Nesteby. 

Sømløs reise

Hun presiserer videre at dette er mer enn korresponderende trafikk som allerede eksisterer svært mange steder.

– TogBuss er et forpliktende og sømløst tilbud til den reisende, og innebærer blant annet en reisegaranti. Vår oppgave er å bidra til et best mulig kollektivtilbud langs strekningene vi opererer, og sammen med fylkeskommunene og AtB skal vi bidra til at enda flere reiser kollektivt. Da er det viktig å etablere nye løsninger, sier Nesteby.

Konseptet TogBuss har eksistert flere steder tidligere, men opphørte etter noen år. Det er imidlertid første gang de som reiser langt får et sømløst tilbud på denne måten.

Fornøyd med tilbudet

Direktør for rutetilbud i AtB, Harald Storrønning, er svært fornøyd med det nye samarbeidet.

– Vi er avhengig av at de ulike kollektivaktørene samarbeider om å komme frem til de gode løsningene. Dette er et godt eksempel på hvordan kollektivtrafikken bør utvikle seg. Jeg er overbevist om at dette er et svært attraktivt tilbud for våre reisende.

TogBuss er nå på plass her: 

Åndalsnes – Ålesund

Åndalsnes – Molde

Oppdal – Kristiansund

Steinkjer – Namsos

Grong – Brønnøysund

Mosjøen – Sandnessjøen

Fauske – Narvik – Tromsø

Om samarbeidet

  • TogBuss innebærer at det på de syv strekningene er inngått et forpliktende samarbeid mellom SJ Norge, fylkeskommunene Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark og AtB i Trøndelag. 
  • Tilbudet har reisegaranti for hele reisen.
  • Billettene kan kun kjøpes gjennom SJ Norge og Entur sine salgskanaler.
  • SJ Norge har som første togoperatør i Norge bonuspoeng på togreiser hvis den reisende er tilknyttet SJ Prio, og TogBuss er inkludert i ordningen
  • Samtlige stoppesteder på busstrekningene, for eksempel 180 stoppesteder for bussen mellom Fauske og Tromsø, er lagt inn i SJs billettsystem, slik at det nå er mulig å kjøpe gjennomgående billett fra Tromsø til Lillehammer, eller fra Molde til Oslo.

Kontakter

Bilder

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge
Jernbanetorget 1
0154 Oslo Oslo

https://www.sj.no

Om SJ NORGE // NORD        

SJ er et svensk, statlig eid og kundefokusert selskap, som i mer enn 160 år har tilbudt togreiser og kundeopplevelser i egen regi og i samarbeid med andre. Vi er den største togoperatøren i Norden og den eneste som driver togtrafikk mellom Skandinavias tre hovedsteder. Hver dag reiser rundt 150.000 kunder med noen av våre 120 togavganger fra våre 291 stasjoner.

Etter anbudsrunde, i regi av Jernbanedirektoratet, ble SJ Norge i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2, Nord. SJ Norge startet trafikken ett år senere, 8. juni 2020. 

Alle strekningene spiller en viktig rolle i det norske samfunnet og i mange nordmenns liv. Trafikkpakken er spredt over et stort geografisk område og inneholder, i tillegg til Dovre- og Nordlandsbanen, fem andre togstrekninger – Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen ( Steinkjer – Trondheim- Røros / Oppdal) og Saltenpendelen ( Rognan – Bodø). Togtilbudet markedsføres under navnet SJ NORD.

Følg pressemeldinger fra SJ Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SJ Norge