Leading Web Solutions

Drømmeferie med leiebil i USA

Del
USA har vært mye i nyhetsbildet i det siste, med mange negative oppslag. Derfor er det på tide å se litt på noen av de fantastiske opplevelsene landet har å by på. Nå er en ny president på plass, og mange håper på roligere tilstander. Selv om verden fortsatt sliter med Covid 19-pandemien må det være lov å begynne planlegge for en drømmeferie etter korona. USA er nemlig et land hvor det er perfekt å feriere med leiebil.
BILFERIE I USA: Å kjøre gjennom USA er en feriedrøm for mange. Foto: Istockphoto
BILFERIE I USA: Å kjøre gjennom USA er en feriedrøm for mange. Foto: Istockphoto

Leiebil ett eller flere steder

Landskapet i USA er variert, og stort. I utstrekning er det verdens 3. største land, etter Russland og Canada. Da sier det seg selv at man ikke rekker å kjøre over alt på en ferietur. Likevel er det overkommelig å få med seg høydepunktene.

Det går an å velge seg et område å reise rundt i, og leier bil der, eller kjøre på tvers over hele landet. Man kan også velge ut to eller tre steder, og fly imellom. Det er enkelt å leie bil som står klar på der man ønsker å kjøre rundt.

Utrolig variert landskap

USA kan by på ville landskap fra hval- og bjørnesafari i nord, til et av verdens varmeste steder i Death Valley, som er en del av Mojave-ørkenen i Sør-California.

Blant de spektakulære turistmålene du kan nå med bil er Grand Canyon, Niagara Falls og Great Smoky Mountains. I Nordøst er New York og Washington DC populære steder å besøke. På vestkysten er Hollywood og Californias lange strender forlokkende for mange.

Fra øst til vest

For mange er det en drøm å kjøre fra østkysten til vestkysten i USA. Fra New York til Los Angeles kan man legge ruten om Chicago og Las Vegas. Distansen blir da 4490 kilometer, med om lag 40 timer effektiv kjøretid.

En annen rute man kan ta er innom Nashville, New Orleans og Houston. Da blir turen 5327 kilometer lang og du må kjøre i 49 timer.

Et tredje forslag fra øst til vest er via Chicago og videre nord til Minneapolis, deretter sørover igjen via Seattle og videre til San Francisco. Da er lengden 6420 kilometer og effektiv kjøretid er 60 timer.

Alle disse rutene er garantert fulle av opplevelser, og fantastiske landskap.

Å kjøre bil i USA

Det er greit å kjøre bil i USA, og ikke veldig annerledes enn i Norge. Delstatene har en del ulike regler. Noen generelle ting du bør huske på er:

  • Man kjører på høyre side av veien
  • Både sjåføren og alle passasjerene må bruke bilbelte.
  • Vær forsiktig nær skolebusser. De fleste steder er det forbudt å kjøre forbi en skolebuss, selv når den står stille på en holdeplass.
  • Hvis du blir stoppet av politiet skal du kjøre til siden, stanse motoren på bilen og holde begge hendene synlig på rattet.

Må ha bil

For å nå alle de spektakulære stedene i USA er leiebil nærmest en nødvendighet. For å finne gode biler til gode priser kan du se på nettsiden GoAutos. Der er det også flere artikler med tips til reisemål og andre temaer til ferie- og jobbreise med bil.

Dersom du velger leiebil der får du garantert lave leiepriser, kvalitetssikrede merker, ubegrenset kjørelengde og forsikring. Ikke minst får du også tilgang til kundeservice når som helst hvis du skulle trenge det.

Du kan finne mange reisetips til USA på internett. Blant annet har Nettavisen laget en liste over 20 ting du bør gjøre i USA. Du finner også mye informasjon på USAs offisielle reiselivsside, Visit the USA, inkludert oppdatert informasjon om forholdsregler angående Covid 19.

Bilder

BILFERIE I USA: Å kjøre gjennom USA er en feriedrøm for mange. Foto: Istockphoto
BILFERIE I USA: Å kjøre gjennom USA er en feriedrøm for mange. Foto: Istockphoto
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions