Statnett

Kraftproduksjonsrekord i 2020

Del
2020 var et år utenom det normale på flere områder, også for kraftsektoren. Totalt ble det produsert 153,3 TWh elektrisitet i Norge. Aldri før har det blitt produsert så mye strøm.

Årsaken til den høye produksjonen er mye nedbør over året. I et normalår er den norske produksjonskapasiteten beregnet av NVE til om lag 151 TWh, og vanligvis er faktisk produksjon godt under dette. I perioden 2010-2019 var den gjennomsnittlige produksjonen i overkant av 140 TWh.

- 2020 var et spesielt år, også værmessig. Fulle magasiner har ført til et høyt produksjonsnivå og stort overskudd av kraft. Dette har også gitt svært lave strømpriser, sier Gunnar G. Løvås, konserndirektør for system og marked i Statnett.

Det norske forbruket var i 2020 på 132,9 TWh. Dette er omtrent på nivå med de siste 5 årene.

Nøkkelord

Kontakter

Om Statnett

Statnett
Statnett
Nydalen Allé 33
0485 Oslo

http://www.statnett.no

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Dette innebærer å drifte om lag 11 500 km med høyspentlinjer, 2 000 km kabel og 200 stasjoner over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler. Statnett har også ansvaret for forbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark, Nederland, Tyskland og Storbritannia.

Følg pressemeldinger fra Statnett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statnett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statnett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom