Fellesorganisasjonen

Hanne Sørborg fra Agder er årets sosialarbeider 2020

Del
Fellesorganisasjonen (FO) kåret onsdag Hanne Kro Sørborg til Årets sosialarbeider for hennes arbeid med ungdom som opplever utenforskap.
Hanne Kro Sørborg er årets sosialarbeider (Foto: Eirik Dahl Viggen / Fontene)
Hanne Kro Sørborg er årets sosialarbeider (Foto: Eirik Dahl Viggen / Fontene)

Hanna Kro Sørborg får sosialarbeiderprisen for sitt arbeid mot urettferdighet, fordommer og utenforskap. Hun har løftet tabubelagte temaer knyttet til kjønn, religion, seksualitet og identitet.

Som sosionom med videreutdanning i sexologi er hun særlig kjent for sitt arbeid med utenforskap knyttet til ulike kjønnsidentiteter.

– Jeg blir litt sjenert, kjenner jeg. Det er et utrolig stort kompliment bare at noen har sendt inn en nominasjon, at noen synes innsatsen min er verdt en pris. Og så får jeg lyst til å heie på alle andre. Jeg har vært synlig, jobbet politisk og vært i pressen. Men jeg tenker på alle de sosialarbeiderne som hver dag jobber med enkeltsaker, sier Sørborg til FOs medlemsblad Fontene.

Fellesorganisasjonen (FO) er fagforeningen og profesjonsforbundet for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Hvert år deler de ut prisen Årets sosialarbeider til et eller en gruppe FO-medlemmer som i særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling innenfor FOs fagfelt.

Forbundsleder, Mimmi Kvisvik, mener prisen er velfortjent.

– Hanne fortjener virkelig denne prisen. Hun når ungdom på en helt egen måte, gjennom en kombinasjon av egne opplevelser av utenforskap og faglig tyngde. Dette er særlig tydelig overfor ungdom som strever med egen kjønnsidentitet. Hun har en utradisjonell og uredd måte å snakke om sex på som vekker oppsikt både hos dem som er enige og uenige med henne, sier Kvisvik.

Sørborg har lang fartstid fra barnevernstjenesten, men har siden 2015 jobbet med ungdom i Sogndalen kommune, nå Kristiansand kommune.

– Hanne tror jeg trives best i jobber hvor hun kan ha mer frie tøyler og kan utforme innholdet i jobben selv og finne løsninger sammen med de det gjelder - og det er jo det sosialt arbeid i stor grad handler om, legger Kvisvik til.

FO har siden 2006 delt ut prisen til Årets sosialarbeider på den internasjonale sosialarbeiderdagen i mars. Men korona og nedstigingen av Norge, gjorde at sosialarbeiderdagen for 2020 ble avlyst. Prisen ble utdelt på ukens landsstyremøte.

– Landsstyret vedtok allerede i februar at prisen skulle gå til Hanne og vi synes det nå er veldig godt å endelig kunne dele hvem som har fått prisen, sier FOs forbundsleder, Mimmi Kvisvik.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hanne Kro Sørborg er årets sosialarbeider (Foto: Eirik Dahl Viggen / Fontene)
Hanne Kro Sørborg er årets sosialarbeider (Foto: Eirik Dahl Viggen / Fontene)
Last ned bilde
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Last ned bilde

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1993 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer nærmere 35 000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Medlemmene våre utgjør hjertet i velferdsstaten og har ekspertkompetanse innenfor pleie og omsorg, rus og psykiatri, barnevern, skole og Nav. Deres fagkunnskap hjelper. Sosialarbeidere skaper verdier og muligheter til det beste for den enkelte, deres pårørende og samfunnet som helhet. Uten dem vil helsemessige og sosiale belastninger ramme flere og hardere. FO er deres fagforening.

Vi står opp for dem, som står opp for andre.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom