Statsbudsjettet: Straffer de tradisjonelle bilene med lavest utslipp mest.

Del
Vi frykter at dette rammer de som enda ikke har anledning til å kjøpe elbil. Dette er overraskende for bilbransjen og bilkjøpere. Samtidig er det bra at elbilfordelene i hovedsak videreføres og at varebilavgiftene omlegges provenynøytralt.

- Regjeringens forslag til nye bilavgifter må være vanskelig å få flertall for. Det vil bli en hard tørn i Stortinget for å få støtte fra FrP på å øke engangsavgiften, kutte fordelene til ladbare hybrider og innføre trafikkforsikringsavgift for elbiler. Kanskje økningene er lagt inn for å ha noe å gi til FrP i forhandlingene på Stortinget, spør Stig Morten Nilsen adm. dir. i NBF.

Kravet for å fullt vektfradrag for ladbare hybridbiler økes fra 50 km elektrisk rekkevidde til 75 km. Regjeringen vil øke de to laveste positive satsene i CO2 komponenten med 23 prosent (dvs bilene med lavest utslipp). For varebil innføres wltp (ny kjøresyklus) provenynøytralt, men de positive satsene i CO2 komponenten økes med 6 prosent.

- Omleggingen av varebilavgiftene er svært bra, det samme er videreføring av fritaket for moms og engangsavgift for elbiler. Men ellers er det økning på alle fronter. Og økte priser generelt vil kunne redusere bilsalget, sier Stig Morten Nilsen, adm. dir. i NBF. – I tillegg er det spesielt å foreslå dette midt under en alvorlig økonomisk krise. Avgiftsøkninger på produktene man lever av er det siste næringslivet trenger, også bilbransjen, legger Stig Morten Nilsen til.

For flere kommentarer kontakt: 

Egil Steinsland, kommunikasjonssjef.

Tlf: 994 85 268

E-post: egil.steinsland@nbf.no

Nøkkelord

Bilder

Om Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Middelthunsgate 27
0368 Oslo

22 54 21 00http://www.nbf.no

NBF (Norges Bilbransjeforbund) er en landsdekkende interesseorganisasjon for bilbransjen, og er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

NBF er den samlende organisasjonen for aktører innen bilbransjen. 

Følg pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bilbransjeforbund (NBF) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom