Lotteri- og stiftelsestilsynet

Nå kan frivilligheten igjen søke om korona-støtte

Del
I dag har ESA godkjent ny krisepakke, og Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for søknader. Frivillige lag og organisasjoner som er rammet av korona kan nå søke om å få dekket langt flere tapte inntekter.

Koronapandemien har rammet mange frivillige lag og organisasjoner. Regjeringen har vedtatt en ny krisepakke for frivilligheten, som gjelder for perioden 12. mars til og med 31. august 2020.

Frivilligheten kan nå søke om kompensasjon for tapte inntekter fra arrangementer som helt eller delvis måtte avlyses, utsettes eller stenges på grunn av korona, eller oppdrag de har mistet fordi et arrangement eller en aktivitet har blitt avlyst. Det kan også søkes om tapte billettinntekter eller tapte utleieinntekter fra annen aktivitet enn arrangementer, som for eksempel museer eller utleie av lokaler.

-Denne ordningen er betydelig utvidet, og vi forventer veldig mange søknader. Et viktig mål for oss er at frivilligheten skal få hjelp så fort som mulig, sier Atle Hamar, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Puljevis utbetaling

For å kunne søke på ordningen må laget eller organisasjonen være registrert i Frivillighetsregisteret og ha hovedvirksomheten sin i Norge.

Søkerne kan få utbetalt inntil 70 prosent av søknadsbeløpet.

- Vi kommer til å betale ut så raskt som mulig, og i puljer. 

Søknadsfristen er 15. september 2020.

-Dette er en tillitsbasert ordning. Det betyr at søkerne må sette seg godt inn i ordningen før de søker. Det ligger mye informasjon på nettsidene våre, både om hvem som kan søke, hva man kan søke om og hvordan man søker, sier Hamar. 

Nøkkelord

Kontakter

Prosjektleder Gunn Merete Paulsen,
tlf: 99 28 43 38, e-post: gunn.merete.paulsen@lottstift.no

Bilder

Om Lotteri- og stiftelsestilsynet

Lotteri- og stiftelsestilsynet
Lotteri- og stiftelsestilsynet
Storehagen 1B
6800 FØRDE

57 82 80 00https://lottstift.no/nb/

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal sikre ansvarlege pengespel, sterk frivilligheit og trygge stiftelsar. Les meir på www.lottstift.no  

Følg pressemeldinger fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lotteri- og stiftelsestilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom