Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Folk dropper EU-kontroll. Kjempekøer etter koronakrisen kan føre til tusenvis av avskiltede biler

Del
Etter at Statens vegvesen utvidet fristen for EU-kontroll velger tusenvis å utsette å ta EU-kontroll. Per i dag er det gjennomført mer enn 18 000 færre EU-kontroller sammenlignet med samme periode som i 2019. Fortsetter denne trenden vil det være 80 000 ekstra biler som skal ha EU kontroll i neste periode. Det kan føre til lange køer, og at mange ikke rekker å få gjennomført kontrollen før neste frist.

- Bilbransjen frykter at for mange utsetter å ta EU-kontroll. Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller en måned. Men verkstedene er åpne og kan operere med svært lav smitterisiko. Det er ingen grunn til å utsette EU-kontroll hvis du ikke er syk eller i karantene, sier Tor Simonsen, bransjefagligleder i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Statens vegvesen gav en utsettelse av fristen av EU-kontroll til 187 000 biler. Normalt gjennomføres det i snitt seks til åtte tusen kontroller hver dag. Totalt gjennomfører verkstedene seks millioner reparasjoner og vedlikeholdsoppgaver på biler hvert år.

- Det sier seg selv at dersom altfor mange velger å utsette nødvendig vedlikehold og reparasjoner så vil køene foran verkstedportene bli svært lange. Dette vil igjen gjøre at folk kan risikere å ikke ha tilgang til trygge og kjørbare biler i en lengre periode. Men det er helt unødvendig. Verkstedene har kapasitet og det er trygt, sier Simonsen. – Du trenger ikke møte et eneste menneske ved verkstedbesøk, legger Simonsen til.

Både Statsminister og Helseminister har poengtert at alt som kan fungere som normalt, bør fungere som normalt. Bilbransjen kan operere som normalt bare det kommer kunder. Det er laget veiledere for smittevern både for kunder, ansatte og biler. Hansker, ratt- og setetrekk, vask og desinfisering og avstand er viktige tiltak.

- Bilforhandlere og -verksteder strekker seg langt for å imøtekomme kundebehov. Mange tilbyr seg å hente biler og man tar kontakt med eksisterende kunder. Skal du ha god, rask og trygg service er dette tiden, sier Simonsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bransjefaglig leder i NBF:
Tor Simonsen
Tlf: 982 23 823
Epost: tor.simonsen@nbf.no


Kommunikasjonssjef:
Egil Steinsland
Tlf: 994 85 268
Epost: egil.steinsland@nbf.no

Bilder

Om Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Middelthunsgate 27
0368 Oslo

22 54 21 00http://www.nbf.no

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for nybilforhandlere og verksteder, og vi er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

NBF er den samlende organisasjonen for aktører både innenfor lette og tunge kjøretøy, og har 1250 medlemmer som representerer ca 75 prosent av markedet målt i omsetning.

Følg pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bilbransjeforbund (NBF) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye