Enkelt å velge norske blomster til påske!

Fra 2020 har Matmerk åpnet for et pilotprosjekt for å teste ut merking av blomster med Nyt Norge. Nå har norske gartnerier og blomstergrossister kastet seg rundt, levert dokumentasjon som trengs og starter med å merke tulipaner med Nyt Norge allerede til påske.
- Å velge norske blomster til påske, er et viktig bidrag til å sikre arbeidsplasser og omsetning både blant de som produserer norske blomster og prydplanter, og de som selger dem. Dessuten lyser jo norske blomster opp i en usikker tid. Min oppfordring til forbrukerne er: Spør etter norske blomster, spør etter norske planter og sjekk ut noen av de mange nettleveringsløsningene som finnes. Norske tulipaner står høyt på min ønskeliste til påske, sier statsråd Bollestad.
Hun markerte at det nå åpnes for å merke blomster med Nyt Norge på sin lokale blomsterbutikk i Oslo.
- Dette er første gang Nyt Norge kan brukes på andre produkter enn mat og drikke. Og jeg er imponert over hvor raskt bransjen har snudd seg rundt og klart å levere, sier Nina Sundqvist, administrened direktør i Matmerk. - Kravene til merking er omtrent de samme, veksttid i Norge, pakket i Norge og fra produsenter som kan dokumentere at de følger strenge norske regler. For oss er det alltid viktig at verdiskapingen ligger igjen i Norge, og det er ikke minst viktig i en næring i sterk konkurranse med import. Velger du Nyt Norge, så bidrar du til arbeidsplasser over hele Norge, avslutter Sundqvist.
- Jeg tør påstå at norske gartnere produserer noen av verdens fineste og mest bærekraftige blomster og planter. Når det nå blir lettere for forbruker å velge norsk, ved å se etter Nyt Norge-merket, forventer vi positive ringvirkninger for hele norsk gartnernæring. Nyt Norge-merket er et kvalitetsstempel og dette fortjener forbrukerne å vite om, sier Katrine Røed Meberg, generalsekretær i Norsk Gartnerforbund.
Pilotprosjektet kommer i gang etter initiativ fra Norsk Gartnerforbund og Matmerk. Målet er å øke salget av norske blomster og prydplanter gjennom å gjøre det enklere for forbrukerne å finne norske produkter i butikken.Piloten går gjennom to år (2020 og 2021), og det vil underveis måles om kundene har lagt merke til og har preferanse for planter med Nyt Norge-merket. Flere blomster og planteskolevarer vil merkes med Nyt Norge gjennom året.
Nøkkelord
Kontakter
Katrine Røed Meberg,
Generalsekretær Norsk Gartnerforbund
Telefonnummer: 936 52 513
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder



Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom