Presseinvitasjon: Internasjonalt isbjørnmøte på Svalbard 4. - 6. mars

Isbjørnen er listet som sårbar i Den internasjonale naturvernunionen (IUCN) sin rødliste over truede arter. Klimaendringer, issmelting og tap av leveområder regnes som store utfordringer for arten framover.
Isbjørnavtalen ble inngått mellom USA Canada, Russland, Grønland/Danmark og Norge i 1973. Avtalen skal bidra til å beskyte isbjørnen og leveområdene dens gjennom koordinerte tiltak. Tiltakene er pekt ut i en felles, sirkumpolar handlingsplan som gjelder for perioden 2015-2025.
Delegater fra landene møtes annethvert år til partsmøter og samles denne gang på Svalbard.
Under årets møte vil Polar Bear Specialist Group (PBSG) presentere status for bevaring av isbjørn og forskning på arten i Arktis.
Hvert medlemsland presentere status for sitt bevaringsarbeid.
I tillegg presenteres en statusrapport for oppfølgingen av landenes felles handlingsplan, midtveis i perioden den gjelder for.
Åpningsmarkeringen onsdag 4. mars, og avslutningen av møtet fredag 6. mars, er åpne arrangementer. Deler av forhandlingen vil ikke være åpne for andre enn landenes delegater.
Nøkkelord
Kontakter
Tore Høyland
Kommunikasjonsrådgiver, Miljødirektoratet
Tlf. 993 96 025
tore.hoyland@miljodir.no
Bilder

Lenker
Om Miljødirektoratet
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet
38 prosjekter skal gi bedre vannmiljø i Oslofjorden14.4.2025 10:14:10 CEST | Pressemelding
20 millioner kroner er tildelt prosjekter som vil bedre vannmiljøet for fisk og andre levende organismer i nedbørfeltet til Oslofjorden og i selve fjorden. Det er første gang det gis tilskudd over statsbudsjettet øremerket restaurering av vannmiljøet i disse områdene.
86 kommuner og fylker vil ha Klimasats-støtte9.4.2025 08:40:04 CEST | Pressemelding
Kommuner og fylkeskommuner i alle landsdeler har i 2025 søkt om 298 millioner kroner i støtte til lokale klimatiltak. Se her hva din kommune har søkt om.
86 kommunar og fylke vil ha Klimasats-støtte9.4.2025 08:40:04 CEST | Pressemelding
Kommunar og fylkeskommunar i alle landsdelar har i 2025 søkt om 298 millionar kroner i støtte til lokale klimatiltak. Sjå her kva kommunen din har søkt om.
15 prosent mindre oksygen i vestlandsfjorder på 30 år8.4.2025 07:04:10 CEST | Pressemelding
Oksygennivået i Sognefjorden og andre vestlandsfjorder er redusert med rundt 15 prosent på 30 år. Dette skyldes klimaendringer og økte utslipp.
15 prosent mindre oksygen i vestlandsfjordar på 30 år8.4.2025 07:04:10 CEST | Pressemelding
Oksygennivået i Sognefjorden og andre vestlandsfjordar er redusert med rundt 15 prosent på 30 år. Dette kjem av klimaendringar og auka utslepp.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom