Norges Blindeforbund

Vern om sebrastripene!

Del
15. oktober markeres «Den hvite stokkens dag» over hele verden. I Norge bruker Blindeforbundet dagen til å få oppmerksomhet rundt en viktig utfordring, nemlig krysningspunkter på veier uten sebrastriper.

Skaper trøbbel for førerhunden

Det er nemlig en stor utfordring at det legges opp til å krysse veien med såkalte krysningspunkter uten at det males opp sebrastriper. For svaksynte er sebrastripene viktig informasjon for å finne et sted å krysse veien trygt, og førerhunder er lært opp til å finne sebrastriper når veien skal krysses.

Utrygt for fotgjengere 

Ved sebrastriper har også bilføreren krav på seg til å ta hensyn til de som skal over veien og stoppe for dem, mens ved krysningspunkter uten sebrastriper er det ikke krav om å senke farten selv om det står folk som skal krysse veien.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger på at det er utrygt å krysse veier der det ikke er sebrastriper. Vår sterke oppfordring er derfor at det males sebrastriper alle steder hvor det skal være et krysningspunkt. Dette vil øke sikkerheten for fotgjengere og gjøre det langt enklere for fotgjengere å komme over veien og vite hvor de skal krysse veien, forklarer Sverre Fuglerud, seksjonsleder for samfunnskontakt i Norges Blindeforbund.

Blindeforbundet sitt inntrykk er at det i senere tid har kommet mange krysningspunkter uten sebrastriper.

 – Med mange stillegående biler er dette viktigere enn noen gang, sier Fuglerud som selv er sterkt svaksynt og bruker av hvit stokk.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Mia Jacobsen tlf 958 74 292

Bilder

Lenker

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

23 21 50 00https://www.blindeforbundet.no

Norges Blindeforbund, synshemmedes organisasjon, er blinde og svaksyntes interesse- og serviceorganisasjon i Norge. Vårt overordnede mål er samfunnsmessig likestilling for blinde og svaksynte og andre grupper med funksjonsnedsettelser.

Norges Blindeforbund har i tillegg til interessepolitisk virksomhet tre syn- og mestringssenter, et bo- og arbeidssenter, leirer for synshemmede barn, førerhundskoler, punktskrifttrykkeri og internasjonal avdeling og fylkeslag i hvert fylke. 

Følg pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom