–Moro for en fiskehandler

–Som fagfolk strekker vi oss alltid etter å levere noe vi kan være stolte av. Det er veldig moro at vi nå får vårt tredje Spesialitet-merke.
Det sier en stolt og fornøyd fiskehandler Reidar Fredriksen fra tradisjonsrike Reinhartsen i Kristiansand.
Fredriksen ble kalt opp på scenen under "Sjømat på Sørlandet" for å ta imot Spesialitet-plakett, selve beviset på at Reinhartsens pepperrøkte makrell nå er med på elitelaget innen norsk lokalmat.
Roses av stjernekokk Harald Osa
Reinhartsen lager sin varmrøkte makrell av ekstra fet og fin høstmakrell, fisket med dorg eller not – ikke tråler, på Sørlandet og Vestlandet. De benytter en særegen røyketeknikk der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt.
Spesialitet-merket tildeles lokalmat- og drikke etter smakstesting i en egen fagjury. Juryformann er stjernekokk Harald Osa, og han skryter gjerne av peppermakrellen.
–I det hele tatt vil jeg si at alle makrellproduktene fra Reinhartsen er av sensasjonelt god kvalitet, sier Osa.
–Varmrøkt fisk kan fort bli tørr og få litt ettersmak. Reinhartsens har en veldig saftighet i kjøttet, sammen med milde smaker av salt og pepper, sier Osa.
–Øker synligheten
–Spesialitet-merke gjør det lettere for oss å være synlige i hotell-, restaurant- og cateringmarkedet, sier Fredriksen.
Han forteller at merket også er veldig motiverende for arbeidsstokken:
–Alle hos oss liker å å ha noe å strekke seg etter.
Reinhartsen er tidligere tildelt merket for varmrøkt makrell og vamrøkt laks med chili og koriander.
Merkeordningen Spesialitet forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. Merket tildeles lokalmatprodukter godkjent av en egen fagjury.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder


Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom