AMJ Norge

Ekstremisme er et uttrykk for hat

Del
Ahmadiyya muslimsk trossamfunn (AMJ Norge) setter i gang sin kampanje mot ekstremisme 2. april 2019.

Oslo, 30. mars 2019: I en årrekke har Ahmadiyya muslimsk trossamfunn (AMJ Norge) arrangert Fredskonferansen som samler mennesker fra alle samfunnslag. I år er temaet «Å utfordre intoleransen og fremme moderasjon». Utgangspunktet for temaet er FNs resolusjon om 2019, som året for moderasjon.

I lys av siste dagers grusomme handlinger i New Zealand, Nederland, Storbritannia og andre steder blir oppfordringen fra FNs generalforsamling enda mer aktuell: Å fremme moderasjon som en verdi som bidrar til fred, sikkerhet og utvikling. Ahmadiyya muslimsk trossamfunn (AMJ Norge) tar sitt fredsskapende oppdrag på alvor og arbeider for å bekjempe ekstremisme. 

Det åndelige overhodet for ahmadiyyamuslimene verden over, Hadrat Mirza Masroor Ahmad, har fordømt angrepet i New Zealand og maner til at

«vi må samle oss mot alle former for rasemessig, etnisk og religiøs hat med visdom og fast grep»

 Hans oppfordring er at:

«Istedenfor å bygge vegger av hat som holder oss fra hverandre, bør vi bygge broer av kjærlighet som bringer oss nærmere hverandre og forener menneskeheten.»

 Ahmadiyya muslimsk trossamfunn (AMJ Norge) ønsker i tråd med dette å sette fokus på at ekstremisme er et uttrykk for hat som bunner i manglende forståelse, respekt og kjærlighet for andre. Og på bakgrunn av dette skal trossamfunnet sette i gang en kampanje på sosiale medier fra 2. april 2019. I uke 16 og 17 publiseres plakatreklame over hele Oslo og Akershus.

Årets konferanse med temaet «Å utfordre intoleransen og fremme moderasjon» vil finne sted på Baitun Nasr moské, også kjent som Furuset moské, den 9. april 2019. Et av formålene med fredskonferansen er å motivere deltakerne til aktivt å arbeide for fred, dialog og forsoning mellom mennesker – å jobbe mot å skape et bedre samfunn. 

Ahmadiyya muslimsk trossamfunns motto er «kjærlighet til alle, ikke hat mot noen». Organisasjonen er også kjent for kampanjen «Muslimer for fred».

Et tilbakeblikk over tidligere konferanser er tilgjengelig på www.fredskonferansen.no

For de som ikke har anledning til å besøke oss, men ønsker å følge med på fredskonferansen, vil denne bli direktesendt på www.fredskonferansen.no fra kl. 18.

Vennlig hilsen,

AMJ Norge (Ahmadiyya Muslim Jama´at Norge)

---

Twitter:         @AMJ_Norge / @Furusetmoske 

Facebook:    facebook.com/amjnorge /facebook.com/furusetmoske

Instagram:    instagram.com/amjnorge/

Web:            ahmadiyya.no / fredskonferansen.no / thepathwaytopeace.com/

Om AMJ Norge

AMJ Norge
AMJ Norge
Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

+47 986 94 274http://ahmadiyya.no/

Følg pressemeldinger fra AMJ Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AMJ Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AMJ Norge

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye