Dette er Norges Beste Arbeidsplasser 2019

Del
For 16. år på rad har Great Place to Work kåret Norges Beste Arbeidsplasser. Virksomhetene på topp kjennetegnes av at medarbeidere føler seg sett og hørt, sterk fellesskapsfølelse og stolthet for arbeidet de gjør.
Bilde fra kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2018
Bilde fra kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2018

Totalt 217 virksomheter og 30 203 medarbeidere deltok i undersøkelsen som har ledet til årets kåring. I de fire kategoriene 500+ ansatte, 200-499 ansatte, 50-199 ansatte og 20-49 ansatte, var det henholdsvis Sopra Steria, Eiendomsmegler1 Midt-Norge, mnemonic og Symetri Collaboration som stakk av med seieren.

–Det er med stor glede vi annonserer vinnerne fra årets undersøkelse. Dette er virksomheter vi har samarbeidet med i flere år og som vi vet at tar godt arbeidsmiljø på alvor. Slikt blir det resultater av, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge. 

Involverer de ansatte

Årets undersøkelse viser at de beste arbeidsplassene har en åpen kultur der ledelsen inkluderer medarbeidere i viktige avgjørelser, søker innspill og idéer og oppleves som åpne og tilgjengelige. I de beste virksomhetene svarer 83 prosent at ledelsen søker og svarer oppriktig på forslag og idéer. Dette er 23 prosent høyere enn landsgjennomsnittet. I tillegg viser undersøkelsen at de beste er gode på å involvere de ansatte i beslutninger som påvirker arbeidet deres, har muligheter for faglig utvikling og tydelig viser at ekstra arbeidsinnsats settes pris på.

–Involvering er ikke et enkelt “stunt”, men noe det kontinuerlig må tilrettelegges for. Eksempler vi ser på dette er gode rutiner for å fange opp tilbakemeldinger og forslag, muligheten til å påvirke virksomhetens visjoner, verdier og mål; og anerkjennelse for godt arbeid. Dette bidrar til både eierskap og engasjement internt, sier Falck.

Ser det hele mennesket

Virksomhetene på topp i kåringen er genuint opptatt av de ansattes vel og ve. Hele 79 prosent av ansatte i Norges Beste Arbeidsplasser føler at ledelsen viser en oppriktig interesse for dem som person, ikke bare ansatt; sammenlignet med landsgjennomsnittet på 55 prosent. I tillegg forteller 81 prosent at de føler at de blir oppmuntret til å finne balanse mellom arbeidsliv og privatliv, mot gjennomsnittet på 58 prosent.

–Vi ser at det ikke lenger er teknologi og arbeidsprosesser som skaper konkurransefortrinn; det er mennesker. Ulike livsfaser har ulike behov, så det krever tett hverdagsledelse for å avdekke den enkeltes behov og tilpasse deretter. Vinnerne er de virksomhetene som innser at medarbeiderne er den viktigste verdien til å lykkes, sier Falck.

Undersøkelsen viser også at vinnerne ligger foran gjennomsnittet på å feire spesielle begivenheter, tilby unike fordeler og skape en teamfølelse internt.

Bidrar til samfunnet

–Stadig flere medarbeidere søker seg til jobber med mening utover lønn og pensjonsordning. Ved å stå sammen om noe som er større enn en selv, kan et sterkt fokus på bærekraft og samfunnsansvar bidra til stolthet, fellesskap og et godt omdømme, forteller Falck.

89 prosent av medarbeiderne blant vinnerne er fornøyde med måten virksomheten bidrar til samfunnet på, og hele 90 prosent er stolt av å fortelle andre at de arbeider der. Dette sammenlignet med landsgjennomsnittet på 71 prosent.

–Som leder har du stor påvirkning på hva slags kultur arbeidsplassen utvikler. Måten du forholder deg til medarbeidere på vil påvirke den enkeltes liv, virksomhetens innovasjonskraft og lønnsomhet, avslutter Falck.

Årets vinnere - Norges Beste Arbeidsplasser 2019

Plassering

Kategori 20-49

1

Symetri Collaboration

2

BMS Norway

3

CatalystOne Solutions

4

Transcendent Group

5

Selvaag Eiendom

6

Link Mobility (NY)

Plassering

Kategori 50-199

1

mnemonic

2

Uniconsult

3

Iterate

4

ONE Mars

5

Vitari

6

Volkswagen Møller Bilfinans

7

EiendomsMegler 1 Hedmark

8

Monobank ASA

9

BN Bank

10

Fana Sparebank

11

JCP Nordic

12

TrønderEnergi

13

Advania

14

Eidsiva bredbånd

15

RSM Norge

16

Selvaag Bolig

Plassering

Kategori 200-499

1

EiendomsMegler1 Midt-Norge

2

Webstep

3

FINN.no

4

DHL Express

5

Canon

6

Olivia

7

Basefarm

8

Ice Norge

9

Hurtigruta Carglass

10

BoligPartner

Plassering

Kategori 500+

1

Sopra Steria

2

Reitangruppen

3

Bouvet

4

Norgeshus

5

BDO

6

Nordic Choice Hotels

Nøkkelord

Kontakter

Jannik Krohn Falck
Administrerende direktør, Great Place to Work.
92212747
jannik.falck@greatplacetowork.com
www.greatplacetowork.no

Bilder

Bilde fra kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2018
Bilde fra kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2018
Last ned bilde
Jannick Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge
Jannick Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge
Last ned bilde

Lenker

Om Great Place to Work® Norge

Great Place to Work® Norge
Inkognitogata 37
0203 Oslo

222 01 500https://www.greatplacetowork.no

Om Norges Beste Arbeidsplasser

Årlig publiserer Great Place to Work listen over Norges Beste Arbeidsplasser. Vi undersøker medarbeidernes opplevelser av arbeidsplassen på tvers av organisasjonen, uavhengig av hvem de er eller hva de gjør. Hvert selskap blir scoret gjennom vår analyse av anonyme svar på mer enn 50 spørsmål i vår Trust Index undersøkelse, sammen med vår vurdering av selskapenes praksiser som scores gjennom vår kulturanalyse, Culture Audit.

Grunnlaget for kåringen består av respons fra 217 virksomheter og over 30 000 medarbeidere. For å bli vurdert måtte bedrifter ha minst 20 ansatte og motta nok respondenter for å oppnå et 95% konfidensnivå med under 5% feilmargin. 

Great Place to Work kårer så de beste virksomhetene innenfor fire kategorier; flere enn 500 medarbeidere, 200 - 499 medarbeidere, 50 - 199 medarbeidere og 20-50 medarbeidere. Siden 1998 har Great Place to Work undersøkelsen blitt gjennomført internasjonalt, og i 2019 gjennomføres den i fler enn 50 land.

Om Great Place to Work

Great Place to Work® er den globale lederen for utvikling, bevaring og anerkjennelse av organisasjonskulturer som betegnes av en høy grad av tillit. Vårt perspektiv er utviklet gjennom å lære av fantastiske ledere, gjennom å kartlegge millioner av medarbeidere og undersøke praksisen til tusenvis av gode arbeidsplasser verden over. Vi samler kontinuerlig innsikt fra organisasjoner fra alle bransjer og sektorer. Og vi elsker å dele vår innsikt med deg. Vårt formål er å hjelpe organisasjoner med å bygge og opprettholde en sterk tillitskultur.

Følg pressemeldinger fra Great Place to Work® Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Great Place to Work® Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Great Place to Work® Norge