Yrkestrafikkforbundet

NSB undergraver norske arbeidsplasser

Del
NSB har i forbindelse med behovet for «buss for tog» sommeren 2019 søkt Samferdselsdirektoratet om å leie inn busser fra utlandet. De oppgir at det ikke er nok kapasitet i Norge til å dekke behovet, noe NHO Transport har imøtegått.

- Det er vanskelig å forstå at det er noe annet enn økonomiske motiver som ligger bak NSB sitt ønske om å leie inn utenlandske busser i stedet for norske, sier generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet. Han underbygger dette med at NSB i sin søknad ikke har sagt et ord om at de vil krever norske lønns- og arbeidsforhold for sjåførene som skal leies inn.

Samferdselsdepartementet har tidligere fastslått at «buss for tog kjøring» er å betrakte som buss i rute og dermed kreves det rutebussløyve og etablering i Norge.

- NSB burde som et statseid selskap være opptatt av å ivareta norske arbeidsplasser og støtte opp om et seriøst arbeidsliv. Derfor burde de kjøpe inn busstjenestene de trenger fra norske busselskaper, så får jo de heller leie inn ekstramannskaper og materiell hvis kapasiteten er for lav, fortsetter Jensrud.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Yrkestrafikkforbundet

Yrkestrafikkforbundet
Yrkestrafikkforbundet
Lakkegata 19-23
0187 Oslo

40 60 37 00http://www.ytf.no

Yrkestrafikkforbundet er et partipolitisk uavhengig fagforbund for arbeidstakere innen bransjene buss, gods, lager og logistikk, funksjonærer, taxi, bilbergere, anleggstransport, miljøtransport og parkering.YTF er en del av Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund – YS

Yrkestrafikkforbundet er det forbundet som organiserer flest bussjåfører i Norge. 

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Ny Nasjonal Transportplan legger fortsatt opp til at vi skal bruke bilen22.3.2024 12:50:14 CET | Pressemelding

I Norge foregår 76,1% av all reising med en personbil. Det fortsetter regjeringen å legge til rette for i deres forslag til ny Nasjonal Transportplan (NTP) for perioden 2025-2036. Dette er en politikk Yrkestrafikkforbundet er bekymret over: "For å redusere køer og velge miljøvennlig transport, må kollektivtransport prioriteres," understreker forbundsleder Jim Klungnes. Han mener at NTPs nedprioritering av busstilbudet, spesielt utenfor storbyområdene, går imot nødvendig omstilling mot mer effektiv samferdsel.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye