Yrkestrafikkforbundet

Klart ja-flertall i uravstemningen på bussoppgjøret 2024

Del

Yrkestrafikkforbundets medlemmer har fått stemme over den fremforhandlede Bussbransjeavtalen. Et rungende ja til ny avtale.

Jonas Ruud Yrkestrafikkforbundet

Medlemmer innen bussbransjen har i år blant annet fått en lønnsøkning på 11 kroner, ekspressbussjåførene har fått et lønnstillegg i helgene på 40 %, og bussjåfører som kjører mellom klokken 01:30 og 04:30 får nå et nattillegg på 40 %.

Etter at stemmetallene er gjennomgått viser det seg at et stort flertall av medlemmene har akseptert årets resultater og stemt ja. Bussoppgjøret 2024 er dermed ferdig forhandlet og vedtatt.

null
Adrian Pracon Yrkestrafikkforbundet

POr- Det var unikt i år at bussoppgjøret ikke gikk til mekling. Det har ikke skjedd tidligere. Da det siste forslaget fra arbeidsgiversiden lå på bordet, var forhandlingsdelegasjonen enige om at vi ikke kun si nei til det, forteller forhandlingsleder Marius Træland.

Han ledet forhandlingene på bussoppgjøret på vegne av YTF, og med seg hadde han en forhandlingsdelegasjon bestående av hovedtillitsvalgte og forbundsstyremedlemmer innen bussbransjen.

Slik er fordelingen av stemmene

Avtale

Oppslutning

Ja

Nei

YTF NHO

57,61 %

77,37 %

21,90 %

YTF Spekter

58,19 %

80,99 %

18,52 %

YTF Funksjonær

48,48 %

84,38 %

9,38 %

Nøkkelord

Bilder

Om oss

Yrkestrafikkforbundet er en landsomfattende partipolitisk uavhengig fagorganisasjon. Forbundets oganisasjonsområde er alle ansatte i bedrifter som driver transport av personer og/eller gods, samt ansatte i bedrifter som har tilknytning til slik virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye