Kaster seg over studentene før de er uteksaminert

Karrieredagene 22.-24. januar er en viktig møteplass mellom skole og næringsliv. Hit kommer særlig bedrifter som ønsker å holde seg orientert i utdanningsmarkedet, og som gjerne også er på utkikk etter nye talenter.
Tall fra Høyskolen Kristiania våren 2018 taler et tydelig språk: Av de som studerte ved institutt for kommunikasjon og design hadde 78,6% praksis ute i bedrift, og hele 31,8% svarte at de fikk tilbud om jobb der etterpå. Tallene fra teknologistudentene er om mulig enda bedre: Av de 97,5% som hadde hovedprosjekt ute i en bedrift fikk 43,6% tilbud om jobb samme sted, altså ikke langt unna halvparten. På institutt for film og medier oppga 47,7% at de fikk relevant jobb mens de studerte. 40% rapporterte at de ble ansatt 0-3 måneder etter endt skolegang. Disse tallene understreker verdien av god kontakt mellom student og arbeidsliv.
Elin Ørjasæter, tidligere hodejeger og nå førstelektor ved Høyskolen Kristiania, sier hun tror mange bedrifter vil bli overrasket over hvor yrkesrelevante studier Høyskolen Kristiania har. Selv underviser hun i HR og personalledelse.
– De flinkeste studentene er de som er mest nysgjerrige, som er sultne etter ny kunnskap. Og det er de studentene som vil være mest til stede på karrieredagene, sier Ørjasæter.
Den nye, sammenslåtte utdanningsinstitusjonen har til sammen 10 000 studenter, som kan grovdeles inn i fire grupper; de som studerer merkantile fag, helse, teknologi eller kreativitet. Karrieredagene er et samarbeid mellom høyskolen og Studentunionen.
NRK, Schibsted, Geelmuyden Kiese, Monster, Kitchen reklamebyrå, Bekk, Spoon Agency og Dinamo kommer på karrieredagene. Det samme gjør Netlife Design, Sopra Steria, Deloitte, Creuna, Visma Consulting, Accenture og If Skadeforsikring, for å nevne noen flere av de som skal holde foredrag, stå på stands – eller gjøre begge deler. 35 bedrifter holder foredrag, i fire parallellsesjoner, og 63 skal ha bedriftsstand.
Portfolio-kirurgi, speed-dating og komiker på programmet
De to første dagene, tirsdag og onsdag neste uke, arrangeres karrieredagene på campus Kvadraturen i Oslo. Her blir det parallelle foredrag begge dagene, hvor høyskolen selv har invitert inn flere eksperter på Dag 1. Illustratør Cecilie Barstad fra London-baserte Gilles & Cecile skal for eksempel foreta det hun kaller «portfolio-kirurgi». Hun vil også dele ti ting hun skulle ønske hun visste da hun var ferdig med studiene. Psykolog Hedvig Montgomery analyserer jobbintervjuet, Sigrid Bonde Tusvik kommer for å snakke om studietid og bruk av nettverk. Dessuten kommer det til å dukke opp skuespillere fra Nationaltheatret en av dagene og Mariann Thomassen fra Surferosa vil snakke om å jobbe selvstendig i frie, kunstneriske yrker.
Tredje og siste karrieredag arrangeres på campus Fjerdingen i Chr. Krohgs gate 32. Her blir det stands, og studentene velger selv om de vil forsøke seg på en «speed-date» med drømmebedriften. Uansett utfall bygges det nettverk for fremtiden, og de får i tillegg plenty av karriereråd med seg på veien. Alle dager kan de deltatt på kurs i CV-skriving eller få hjelp til å bygge gode profiler på LinkedIn, noe som nesten er en fulltidsjobb i seg selv.
I morgen, onsdag 23. januar, har Høyskolen Kristiania Bergen sin egen karrieredag. I Kalfarveien 78C står faglunsj i kombinasjon med paneldebatter på programmet. Hanne Kristin Rhode, tidligere toppleder i Oslo-politiet, er invitert for å inspirere studentene til å finne sin urkraft.
Høyskolen Kristiania har lang og god erfaring med karrieredager, der selve poenget er å koble studenter med fremtidige arbeidsgivere. Tallene fra 2017-kullet med avgangsstudenter vitner også om fin dialog mellom skole og arbeidsliv. På institutt for markedsføring meldte 18,1% at de hadde fått tilbud om jobb før studiene var ferdige og 11,4% var i jobb senest tre måneder etter uteksaminering. På institutt for ledelse og organisasjon svarte 28,2% at de var i full jobb innen seks måneder.
For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Glimt fra fjorårets karrieredag
Nøkkelord
Kontakter
Vibecke Osfoss, Seniorrådgiver / førsteamanuensis - Høyskolen Kristiania Tlf: 977 12 287
E-post: vibecke.osfoss@kristiania.no
Gro Matland Nevstad, Kommunikasjonsrådgiver - Høyskolen Kristiania. Tlf: 982 03 144
E-post: gromatland.nevstad@kristiania.no
Bilder
Dokumenter
Lenker
Om Høyskolen Kristiania
Om Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse hvis formål er undervisning og forskning. Vi har studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og på nett
I 2017 fusjonerte Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT, og den nye sammenslåtte høyskolen har til sammen 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud.
Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene. I tillegg til høyskolestudier tilbyr stiftelsen høyere yrkesrettet utdanning gjennom Fagskolen Kristiania. https://kristiania.no/
Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Ny forskning: Du sprer reklame uten å vite det10.4.2025 09:42:17 CEST | Pressemelding
Hva skjer når du trykker «liker» på en video eller deler noe i sosiale medier? Du bidrar til å spre reklame – ofte uten å vite det selv. Det viser ny forskning om hvordan sosiale medier påvirker oss.
Et etterlengtet løft for høyere yrkesfaglig utdanning14.3.2025 16:23:36 CET | Pressemelding
Fagskolemeldingen 2025: Åpning for fagskoleutdanninger på nivå 6 og 7 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, økt autonomi og ytterligere økning av kapasitet og finansiering. Fagskolenes viktige rolle i dagens samfunn understrekes og underbygges.
WHO utpeker Kristiania som samarbeidssenter for å bygge tillit og redde liv13.3.2025 10:52:44 CET | Pressemelding
Verdens helseorganisasjons (WHO) regionale kontor for Europa har valgt Kristiania som den første akademiske institusjonen i verden til å samarbeide om å styrke kunnskapsgrunnlaget for risikokommunikasjon, samfunnsengasjement og håndtering av informasjonskriser (RCCE-IM). Målet er å redde flere liv under nye helsekriser ved å bygge opp tillitsbasert RCCE-IM, som er nøkkelen til å beskytte mennesker under epidemier og pandemier.
Nye teknologiske muligheter i en filmbransje i endring17.2.2025 15:06:48 CET | Pressemelding
Digitalisering og kunstig intelligens skaper nye muligheter i norsk filmbransje, selv om næringen nå opplever en av sine tøffeste perioder. – Våre studier vil spille en avgjørende rolle i å dekke det digitale kompetansebehovet i filmbransjen, sier Kristin Arnesen, dekan ved kunstfagene på Kristiania.
Studiebarometeret viser at Kristiania er blant de beste på nærhet til arbeidslivet10.2.2025 12:26:04 CET | Pressemelding
Studiebarometeret 2024 viser at Kristiania scorer betydelig høyere enn gjennomsnittet når det gjelder å bruke forelesere fra arbeidslivet i undervisningen. Dette er et resultat av Kristianias målrettede arbeid med å skape bransjenære utdanninger som er både engasjerende og relevant for studentene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom