Universitetet i OsloUniversitetet i Oslo

UniRand AS overdrar aksjer til NORCE AS

Del
UniRand AS overdrar alle aksjer i selskapene Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge AS (NUBU AS) og Nordisk institutt for odontologiske materialer AS (NIOM AS) til NORCE AS.

- Vi er tilfreds med at alt nå ligger til rette for en overdragelse av aksjer til NORCE som blir en god eier for begge selskapene. Salg av aksjer betyr ikke at selskapene flyttes, deres virksomhet forblir i Oslo og fortsetter som før, sier Ragnhild Hennum, styreleder i UniRand.

Salgsprisen er tilsvarende aksjekapitalen som er 100.000 for begge selskapene, NUBU eies 100 prosent av UniRand og NIOM eies 51 prosent av UniRand og 49 prosent av Helse- og omsorgsdepartementet. De berørte departement og selskaper har gitt sin tilrådning om NORCE som ny eier fra 1. januar 2019.

Den nye eieren, forskningsselskapet NORCEhar tre universiteter inne på eiersiden: Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder, fra årsskiftet også UiT Norges arktiske universitet, og driver med forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

- For NORCE er det er viktig å opprettholde disse gode fagmiljøene og sikre at de får et godt hjem. Denne løsningen styrker muligheten for synergi med eksisterende fagmiljøer i NORCE, som Regionalt kunnskapssenter for barn og unge Vest og Bivirkningsgruppen for odontologiske biomaterialer, sier Ingvild Eide Graff, konserndirektør Helse i NORCE.

Bakgrunn for overdragelsen
Overdragelsen skjer med bakgrunn i en beslutning i universitetsstyret 19. juni 2018 om å avvikle det UiO-eide konsernet UniRand. I vedtaket ble det gjort klart at datterselskapene skulle bestå, men overføres til nye eiere.

På UiOs universitetsstyremøte den 12. september ble det vedtatt tilslutning til salg av to selskaper i UniRand portefølje, Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge AS (NUBU AS) og Nordisk institutt for odontologiske materialer AS (NIOM AS).

Informasjonen om salget har vært unntatt fra offentlighet inntil sluttføring av nødvendige prosesser i forbindelse med salget. På en ekstraordinær generalforsamling i UniRand den 19. november ble det besluttet at UniRand sluttet seg til Universitetsstyrets vedtak om salg og videre at informasjon kan offentliggjøres.
I Universitetsdirektørens saksfremlegg i Universitetsstyret vurderes det dithen at et salg vil ha marginale konsekvenser for de aktuelle datterselskaper i UniRand og at forskningsaktiviteten videreføres slik den er i dag.

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006
NORCE: Konserndirektør Helse, Ingvild Eide Graff. E-post: ingr@norceresearch.no Tel: 926 52 814
UniRand AS: Ragnhild Hennum, styreleder UniRand, r.h.hennum@jus.uio.no, Tel: 970 22 147

Bilder

Ragnhild Hennum, styreleder UniRand. Foto: UiO © Francesco Saggio
Ragnhild Hennum, styreleder UniRand. Foto: UiO © Francesco Saggio
Last ned bilde
NORCE: Konserndirektør Helse,  Ingvild Eide Graff.
NORCE: Konserndirektør Helse, Ingvild Eide Graff.
Last ned bilde

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye