Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Statsbudsjettet 2019: Inntektene fra bilavgiftene vil kollapse

Del
(Oslo 8. oktober 2018) Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett å ikke gjøre endringer i bilavgiftene for personbiler. Det er et viktig bidrag for å få ned utslippene fra bilparken på kort sikt. Men regjeringen kan ikke lenger utsette arbeidet med å etablere et bærekraftig bilavgiftssystem. Støtte til elbiler alene summerer regjeringen opp til at utgjør over 8 milliarder kroner i tapte inntekter bare i 2018 – det blir mer i 2019 og enda mer i 2020.

- Tukling med bilavgiftene vil ikke bidra til en grønnere bilpark. Det er derfor bra at forutsigbarheten seiret i dette budsjettet, det er nemlig stø kurs som teller for å få ned utslippene fra personbilparken. For å få stø kurs også fremover er det viktig å sette i gang arbeidet med å etablere et bærekraftig bilavgiftssystem, sier Stig Morten Nilsen, adm. dir. i Norges Bilbransjeforbund.

Regjeringen gjentar i statsbudsjettet at det skal startes opp et arbeid for å etablere et bærekraftig bilavgiftssystem etter 2025. I Statsbudsjettet beregnes støtten til elbil alene å utgjøre 5,6 milliarder i tapt merverdiavgift, 1,6 milliarder i tapt engangsavgift, 210 millioner mindre i fordelsbeskatning, 500 millioner mindre i trafikkforsikringsavgift og 120 millioner kroner i tapt omregistreringsavgift. Dette er totalt over åtte milliarder kroner bare i 2018. Med økningen i salg av elbiler som vil komme de nærmeste årene så vil bilavgiftssystemet kollapse som inntektskilde lenge før 2025.

- Vi er svært bekymret for at arbeidet med et nytt bilavgiftssystem ikke er startet opp. I årene som kommer vil fabrikkene rulle ut stadig flere og billigere elbilmodeller, konsekvensen er at bilavgiftene slik vi kjenner det vil kollapse lenge før 2025. Sannsynligvis før stortingsperioden er omme i 2021. Så arbeidet med å få på plass ett bærekraftig system haster, sier Nilsen.

For flere kommentarer kontakt:

Stig Morten Nilsen, adm.dir i Norges Bilbransjeforbund
Tlf: 911 77 890
E-post: stig.morten.nilsen@nbf.no

Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund
Tlf: 994 85 268
E-post: egil.steinsland@nbf.no

Nøkkelord

Om Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Middelthunsgate 27
0368 Oslo

22 54 21 00http://www.nbf.no

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for nybilforhandlere og verksteder, og vi er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

NBF er den samlende organisasjonen for aktører både innenfor lette og tunge kjøretøy. Vi organiserer merkeforhandlere, mekaniske verksteder, skade- og lakkverksteder, bilglassverksteder, dekkverksteder og bilbergere.

Følg pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bilbransjeforbund (NBF) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom