Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Regjeringen valgte fornuften

Del
Regjeringen ved Siv Jensen sier i dagens VG at det ikke vil komme bilavgiftsøkninger i 2019 budsjettet. I realiteten utsettes WLTP justeringen til 2020 budsjettet, og man fortsetter med NEDC 2.0 i 2019. Fornuften seiret, alternativet kunne vært svært dramatisk.

"Meldingen kom ikke et sekund for tidlig, men den kom. Og det er det viktigste! Vi er svært tilfredse med denne løsningen. Slik vi ser det var en videreføring av omregningen til 2020 eneste farbare vei, og vi er glade for at også regjeringen ser dette. Konsekvensene ved å ikke gjøre dette kunne vært at nybilsalget hadde stupt, tusenvis hadde mistet jobben, CO2 utslippene gått opp, sier Stig Morten Nilsen adm. dir. i Norges Bilbransjeforbund (NBF).  

Til VG sier Siv Jensen at forutsetningen har vært et nøytralt opplegg, og avgiftene samlet ikke skulle øke. Men på grunn av usikkerheten nå, mener regjeringen at det er nødvendig å tråkke på bremsen, slik at man får tid til å sikre en sømløs og udramatisk overgang fra gammel til ny målemetode.

"Etter å ha jobbet intensivt med denne saken i godt over ett år er det utrolig deilig å ha nådd frem med våre bekymringer. Det har vært lagt ned utrolig mye arbeid, og samarbeidet med BIL og NAF har gitt oss slagkraft. Dette er rett og slett en stor politisk seier for bilbransjen og våre kunder. Kanskje den største politiske seieren i NBFs historie", sier Nilsen.

Vi må ta noen små forbehold ettersom regjeringen ikke har flertall på Stortinget. Det skal fortsatt forhandles om statsbudsjettet på Stortinget.

" Vi har jobbet svært bredt mot alle partier, så vi velger å være optimistiske. Signalene vi har fått fra andre partier er at dette vil gå igjennom", sier Nilsen.

For mer informasjon, kontakt:

Stig Morten Nilsen, adm. dir i Norges Bilbransjeforbund
smn@nbf.no
911 77 890

Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund
es@nbf.no       
994 85 268

Nøkkelord

Om Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Middelthunsgate 27
0368 Oslo

22 54 21 00http://www.nbf.no

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for nybilforhandlere og verksteder, og vi er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

NBF er den samlende organisasjonen for aktører både innenfor lette og tunge kjøretøy. Vi organiserer merkeforhandlere, mekaniske verksteder, skade- og lakkverksteder, bilglassverksteder, dekkverksteder og bilbergere.

NBF har hovedkontor i Oslo, og er representert over hele landet gjennom 21 lokalforeninger.

Følg pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bilbransjeforbund (NBF) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom