La oss dra lasset sammen!
Å sikre befolkningen størst mulig grad av norskprodusert mat, er et spørsmål om moral og matsikkerhet. Skal vi sikre nok mat når været ikke spiller på lag med oss, ja da må vi ha et rimelig høyt og stabilt produksjonsnivå jevnt over – uansett vær, vind og føreforhold.
Tørken i sommer har ført til for lite fôr og det er spesielt storfeprodusenter som nå slakter ut deler av besetningen sin før tida. Det kan ta opp mot tre år for bonden å komme tilbake til like mange dyr i fjøset og dette kan bli en utfordring for norsk næringsmiddelindustri. Blir vi mer avhengige av import av kjøtt, vil dette legge ytterligere press på norske arbeidsplasser.
Det er mange som kan ta i et tak for at vi forbrukere skal velge norsk mat. Et grep er å bruke Norges offisielle merke for garantert norsk mat - Nyt Norge. Dette lille merket, som 88% av forbrukerne kjenner til, bør i tiden framover tapetsere norsk mat – både på emballasjen, i butikkene og i annonsekampanjer. Det gjør det enkelt for oss å velge norsk i butikken. Og det er det som trengs - at vi som forbrukere kjøper den maten den norske bonden arbeider for hver eneste dag.
Matmerk er en liten stiftelse, men vi lover å hive oss rundt og gjøre vårt gjennom Nyt Norge-kampanjer med fokus på å velge norsk mat utover høsten. Men det er du som forbruker som bestemmer. Og det er nå du virkelig kan hjelpe den norske bonden med å velge norsk kjøtt, små poteter og kanskje litt rare grønnsaker. Spør etter produkter med Nyt Norge-merke i butikken og norske råvarer i restauranten. Oppfordre gjerne familie og venner til å kjøpe norsk mat, diskuter matopplevelser i lunsjen, del de gode oppskriftene og opplev kanskje noen nye smaker.
For det er nå du skal hjelpe den norske bonden – #dralassetsammen
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noOm Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom