Norges Bilbransjeforbund (NBF)

VIL BRUKTBILBOBLEN TORPEDERE KLIMAMÅLENE?

Del
(Oslo 9.august 2018) Å selge stadig flere nullutslippsbiler er løsningen alle har for å redusere CO2-utslippene fra personbilparken. Men for å selge nye biler er folk avhengige av å få solgt sin brukte bil. Med kraftige statlige incentiver og stadig lavere produksjonskostnad for elektriske biler i kombinasjon med stadig økende etterspørsel, frykter Norges Bilbransjeforbund at en bruktbilboble er på vei.

- Norske bilforhandlere opplever et stadig tøffere bruktbilmarked, og priser som er under press. Samtidig er nybilsalget på vei nedover og ordrereservene skrumper. Årsaken er at stadig flere sitter på gjerdet i påvente av elbiler som ikke kan leveres. Vi frykter at vi er på vei inn i en bruktbilboble som blir stadig større på grunn av de kraftige offentlige incentivene for å kjøpe elektriske biler. Sprekker boblen vil bileiere og bilforhandlere tape milliarder av kroner, og nybilsalget stanse opp, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund.

Ifølge Paris-avtalen skal Norge kutte 40 prosent CO2 utslipp i transportsektoren innen 2040, trolig vil man måtte kutte mer for å veie opp for andre samfunnssektorer som ikke klarer sine 40 prosent. Personbiler er i gjennomsnitt over ti år gamle, vrakingsalderen over 18 år. Uten en økt utskiftingstakt av bilparken vil klimamålene være vanskelige å nå.

- Det hjelper ikke å nå Stortingets målsetning om å bare selge nullutslippsbiler i 2025 dersom nybilsalget stuper og folk blir sittende med sin gamle bil. Og det vil skje dersom folk ikke får solgt bruktbilen sin. I dag legges alle politiske virkemidler på den nye bilen, og ingenting i den brukte. Denne politikken er for snever og kan virke mot sin hensikt. Derfor vil vi diskutere temaet på Arendals-uka, sier Steinsland.

Arrangementet finner sted på Mør Biffhus (midlertidig omdøpt til Næringslivets Hus under Arendals-uka) 15. august kl.14.10. I tillegg til Norges Bilbransjeforbund, vil Zero, Bilimportørenes landsforening og NAF holde innlegg – innleggene vil etterfølges av en politikerdebatt der blant annet Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltar.

Les mer om arrangementet her.

For mer informasjon kontakt:

Egil Steinsland

Tlf: 994 85 268

E-post: egil.steinsland@nbf.no

Nøkkelord

Om Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Middelthunsgate 27
0368 Oslo

22 54 21 00http://www.nbf.no

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for nybilforhandlere og verksteder, og vi er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

NBF er den samlende organisasjonen for aktører både innenfor lette og tunge kjøretøy. Vi organiserer merkeforhandlere, mekaniske verksteder, skade- og lakkverksteder, bilglassverksteder, dekkverksteder og bilbergere.

Følg pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bilbransjeforbund (NBF) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom