Dette er den mest populære kaken til 17.mai

I undersøkelsen som er gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 24% at de foretrekker den delikate kaken med kremfyll og bunn av marengs på festdagen. På andreplass kommer den mer tradisjonalle bløtkaken som 15% oppgir som sin favoritt. Det er kun blant dem over 50 at bløtkaken fortsatt er favoritten.
Undersøkelsen, som hadde 1024 respondenter fra hele landet, viser at Pavlova er spesielt populær blant kvinner, og blant dem som er mellom 18 og 29 år gamle.
Ida Berg Hauge er direktør i Melk.no. Hun tror pavlovaens popularitet blant annet har å gjøre med at den er «Instagram-vennlig».
- Det sikkert flere årsaker til at Pavlova har blitt så populær blant de yngste. Den smaker selvsagt godt og så ser den jo vakker ut på bilder i tillegg, sier Hauge.
Her er de fem favorittene
- Pavlova (24 prosent)
- Bløtkake (15 prosent)
- Ostekake/Iskake (8 prosent)
- Kransekake (7 prosent)
- Sjokoladekake (6 prosent)
Fakta om undersøkelsen
Landsrepresentativ undersøkelse med 1024 respondenter gjennomført i uke 15/16 2018 av Norstat for Melk.no.
Nøkkelord
Kontakter
Elise Nyborg EriksenLeder kommunikasjon og marked
Tel:41677235elise@melk.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Proteinboom på norske kjøkken13.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norske forbrukere fyller kjøleskapene med proteinrike meieriprodukter som aldri før. I første kvartal 2025 økte salget av cottage cheese med hele 40 %, kvarg med 36 % og naturell yoghurt med 24 %, viser ferske tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.
Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.
Yoghurt naturell i vinden: Opp 40 % siden 202010.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Yoghurt naturell vokser kraftig i popularitet. Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at salget har økt med 40 prosent siden 2020. Bare det siste året steg volumet med 17 prosent. I 2024 ble det solgt over 13 700 tonn yoghurt naturell i Norge.
Melk med smak tar av – 37 % økning siden 202021.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Nordmenn elsker melk med smak! Salget har økt med 37 % på fire år, ifølge Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Den tradisjonelle sjokolademelken er fortsatt den store favoritten, men bransjen har vært rask til å følge nye trender og skape flere smakfulle alternativer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom