Agder Energi Nett

170 millioner i strømstøtte til kunder på Agder

Del

Agder Energi Nett har fått ansvar for oppfølging av Statens kompensasjonsordning for høye strømpriser. I disse dager sendes de første fakturaene ut, og kundene på Agder vil samlet få 170 millioner kroner i strømstøtte tilbakebetalt gjennom nettleien.

− Strømstøtteordningen innebærer at kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. Dette beløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie. Nå er gjennomsnittlig områdepriser klare, og for kundene på Agder betyr dette en støtte på 73,62 øre/kWt med moms for forbruket i desember. Dersom summen overstiger den månedlige nettleien, blir beløpet utbetalt til kundes bankkonto eller trukket fra strømregningen, forteller Ole-Herman Cappelen, seksjonsleder nettkunde i Agder Energi Nett.

− Taket for kompensasjon er 5 000 kWt per måned. Forbruk over dette blir ikke kompensert. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næringskunder. De aller fleste strømleverandører har avtale om gjennomfakturering. Det innebærer at kunden mottar en samlet faktura fra sin strømleverandør, for både strøm og nettleie. På denne fakturaen vil det komme frem hva strømstøtten utgjør, sier Ole-Herman Cappelen.

En husholdning med et forbruk på 1000 kWt i desember, vil få en strømstøtte på 736 kroner. Er forbruket 2000 økes støtten til 1472 kroner. Maks strømstøtte for en husholdning på Agder i desember vil være 3681 kroner, som tilsvarer et forbruk på 5000 kWt.

− Våre beregninger viser at totalt vil strømstøtten til husholdninger på Agder utgjør ca. 170 millioner kroner for desember, og i snitt gir det en støtte på vel 1200 kroner pr. husholdningskunde. Strømstøtteordningen vil vare ut mars i år, avslutter Ole-Herman Cappelen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 201.500 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 21.900 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom