Lindheim Frukt og Ølkompani vinner pris

- Årets vinnere er unge, innovative og visjonære. Ingeborg Lindheim og Eivin Eilertsen kombinerer tradisjonell fruktdyrking med ølproduksjon på en spennende måte. De har vist en stor evne til å tenke nytt og helhetlig rundt en gård med sterke tradisjoner. Ingeborg og Eivin er driftige og positive frontpersoner for landbruket og to gode representanter for bygdeutvikling, sier Anniken Damm-Larsen, leder av Innovasjon Norge sitt kontor i Telemark.
- Vi setter så stor pris på oppmerksomheten rundt vår lille bedrift. Vi var et par som startet med noe vi ikke kunne veldig mye om. Litt som Pippi Langstrømpe "dette kan jeg ikke, så det prøver jeg". Å drive familiegården videre var en ting, men det å skulle skape en arbeidsplass innenfor et helt nytt felt, for oss begge, har vært en tøff greie. Takket være folk som har trodd på oss, vårt konsept og visjon, har vi faktisk klart å skape det vi bestemte oss for. Veien videre blir utrolig spennende og vi gleder oss til videre arbeid med Nofima nå, sier Ingeborg Lindheim.
Fra stall til mikrobryggeri
Den over 800 år gamle familiegården ble overtatt av Ingeborg Lindheim i 2013, som hun siden har drevet med mannen sin Eivin Eilertsen. Gården blir fortsatt brukt til fruktproduksjon av epler, moreller, kirsebær og plommer. Låven, som var stall på 1950- tallet, for så å bli pakkeri for fruktbønder i bygda, til en åpen låve for turister på 70 tallet, ble høsten 2013 gjort om til et skinnende nytt mikrobryggeri.
På gården har det produktive ekteparet også startet selskapslokaler og åpnet en gårdsbutikk. Siste videreutvikling av produksjonen er et tilbygg til eksisterende driftsbygning, hvor de har startet opp med "spontangjæret øl". Dette er foreløpig helt nytt i Norden, og den spennende utviklingen skjer i samarbeid med Nofima.
- Årets vinner har videreført fruktproduksjon på gården, med eple, kirsebær, moreller og plommer, samtidig som de på kort tid har bygd opp et moderne mikrobryggeri i låven. Her har de utviklet øl lagret på eikefat og i stål. Ølet er allerede etterspurt både i Norge og i flere deler av verden. Begge jobber fulltid på gården og leier i tillegg inn sesongarbeidskraft. De har et målrettet og godt markedsarbeid og har fått innpass hos viktige aktører, avslutter Damm Larsen i Innovasjon Norge.
Pris utdelingen finner sted på Lindheim Gård, mandag 13.11, klokken 12.00. Pressen er velkommen til arrangementet.
Kort om Bedriftsutviklingsprisen i landbruket:
Innovasjon Norge har, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, årlig delt ut Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i alle landets fylker. Prisen ble første gang utdelt i 1997 og det var fra starten en felles pris for Oslo og Akershus.I 2012 ble det for første gang i historien utdelt en egen pris i Oslo.
Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
Det kåres en vinner i hvert fylke som mottar 50 000 kroner. Fylkesvinnerne går videre til den nasjonale konkurransen, hvor prisen er 250 000 kroner.
Kandidatene vurderes etter følgende kriterier:
- Bærekraft, herunder
- Økonomisk resultat/lønnsomhet
- Sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet
- Miljømessig som utnytting av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte utslipp
- Innovasjon / nyskaping
Juryen:
- Innovasjon Norge v/Anniken Damm-Larsen, Per Næs og Elin Akre Tellum (juryleder)
- Fylkesmannens landbruksavdeling v/Helge Nymoen og Marita Bruun
Kontaktpersoner hos vinneren:
Ingeborg Lindheim
Mobil: 911 45 980 / 976 94 476
E-post: post@olkompani.no
Kontaktperson hos Innovasjon Norge:
Elin Akre Tellum
Mobil: 951 51 520
E-post: eltel@innovasjonnorge.no
Nøkkelord
Kontakter
Mona Raa RavndalSeniorrådgiver PR og kommunikasjon
Tel:942 97 048morav@innovasjonnorge.noBilder



Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Åtte av ti vil velge norske varer8.8.2025 12:58:09 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de fleste forbrukerne vil velge norske produkter, men mange sliter med å finne dem. Det vil merkeordningen Made in Norway gjøre noe med.
Sterk vekst i lånegarantier fra Innovasjon Norge7.8.2025 15:37:04 CEST | Pressemelding
Flere innovative og raskt voksende bedrifter etterspør lånegaranti fra Innovasjon Norge. Ordningen med vekstgaranti har økt med 55 prosent i første halvår i år.
Sterk juni for reiselivet – flere turister sprer seg over hele landet1.8.2025 15:11:12 CEST | Pressemelding
Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var hele 4,8 millioner kommersielle overnattinger i juni, en økning på fire prosent fra i fjor og 13 prosent fra juni 2019, som var siste normalår før pandemien.
Eksportverdien i reiselivet øker26.6.2025 09:00:00 CEST | Pressemelding
Flere overnattinger og høyere forbruk, både fra nordmenn og utlendinger sammenlignet med tidligere.
The Quartz Corp får støtte til syre-gjenbruk24.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Innovasjon Norge støtter sirkulært pilotprosjekt hos The Quartz Corp med inntil 45 millioner kroner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom